Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prijedoru počelo oslikavanje murala „Grad“

PRIJEDOR- Umjetnička grupa "Dim tim" iz Beograda u Prijedoru je danas počela oslikavanje novog murala pod nazvom "Grad", odabranog na četvrtom međunarodnom konkursu "Paola de Maninkor".

Projekat "Prijedor - grad murala" već četvrtu godinu realizuje Udruženje likovnih umjetnika Prijedor /ULUP/ uz podršku italijanskog Udruženja Program Prijedor iz Trenta i grada Prijedora.

Autori pobjedničkog rada su Danijela Vasić i Milenko Vasić koji će svoj rad oslikavati >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na fasadi u centru Prijedora u narednih pet do sedam dana, a svečana inauguracija novog murala najavljena je za 5. avgust.

Slađana Miljević iz prijedorske kancelarije Udruženja Program Prijedor rekla je da će svečanosti inaugurisanja novog murala, pored čelnih ljudi ovog udruženja, prisustvovati načelnik opštine Lavis, odakle potiče Paola de Maninkor, umjetnica po kojoj nagrada nosi ime, te načelnik Odjeljenja za kulturu opštine Trento.

Predsjednik ULUP-a Boris Eremić potvrdio je da je ove godine bilo dosta negativnih komentara i da fascinira promjena percepcije stanovništva o svom javnom prostoru, što i jeste jedan od ciljeva projekta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

NIČE “GRAD” Umetnici iz Beograda oslikavaju četvrti mural u centru Prijedora

Izvor: Blic, 25.Jul.2016

Umetnička grupa "Dim tim" iz Beograda u Prijedoru je danas počela oslikavanje novog murala pod nazvom "Grad", odabranog na četvrtom međunarodnom konkursu "Paola de Maninkor"...Autori pobedničkog rada su Danijela Vasić i Milenko Vasić koji će svoj rad oslikavati na fasadi u centru Prijedora u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.