Izvor: Blic, 25.Sep.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Srpske o referendumu: Ne može se menjati dan rođenja

Na glasačka mesta za referendum u Srpskoj među prvima su izašli stariji građani, koji glasanje smatraju moralnom obavezom.

Prvi u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi u Gradiški, pre sedam časova, došli su penzioneri Petar Tadić i Vlado Jakovljević te radnik Željko Galić.

- Na sve izbore dolazim među prvima, tako je i danas. Referendum smatram moralnom obavezom – kazao je Petar Tadić za „EuroBlic“.

Željko Galić je uranio na referendum >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer, kaže, kasnije ima druge obaveze.

- Odlučio sam lepo dan provesti u planinarenju na Kozari a jutros sam već bio u ribolovu. Međutim, ne mogu izostaviti referendum, to mi je dans najvažnije – kazao nam je Galić.

Slično je u Banjaluci.

- Izašao sam na glasanje da potvrdim Dan Republike. Ne može se menjati dan rođenja, nema smisla. Ovo je poruka sugrađanima da izađu i potvrde ono što je odlučila NSRS - rekao je Velimir Babić.

Biljana Kalezić iz Banjaluke kaže da je obavila svoju dužnost i da građani trebaju da izađu na glasanje kako bi sačuvali 9. januar kao Dan Republike.

Veća gužva na glasačkim mestima očekuje se u podnevnim satima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.