Dodik: Nema potrebe da pozajmljujemo novac

Izvor: Blic, 01.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Nema potrebe da pozajmljujemo novac

TREBINJE – "Republika Srpska je u političkom i ekonomskom smisli najjača i najstabilnija od kada postoji, što se ne sviđa mnogima koji od Dejtona do danas žele da je degradiraju i zbog nekog imaginarnog cilja pretvore u praznu ljušturu”, rekao je predsednik Vlade RS Milorad Dodik na javnoj tribini u Trebinju pod nazivom "Republika Srpska - odgovor na svetsku ekonomsku krizu".

On je rekao da Srpska trenutno na svojim računima ima milijardu KM i da nema potrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da pozajmljuje novac, ali da za plasman ovih sredstava nedostaju kvalitetni projekti.

- Novac ćemo prvenstveno ulagati u programe razvoja i zapošljavanja - naglasio je Dodik. On je tokom dvodnevnog boravka u Trebinju posetio sedište Elektroprivrede RS, gde je poručio da i dalje ostaje na snazi odluka da nema privatizacije ovog privrednog giganta.

- Elektroprivreda RS mora da bira samo strateške partnere za ulaganja. Realizacija projekta „Buk Bijela" i dalje je opterećena problemima u odnosima sa Crnom Gorom, vezanim za potapanje zemljišta, a premijer Crne Gore Milo Đukanović je nagovestio mogućnost promene nekih stavova - rekao je Dodik.

Komentarišući aktuelna događanja vezana za odnose sa ČEZ-om premijer RS je istakao da su problemi nastali kada su mali akcionari zatražili da se zaštiti njihov interes.

- Uskoro će novo ročište i videćemo na koji način će biti sve rešeno. Vlada i ERS žele da nastave razgovore i postignu dogovor, ali ne na svoju štetu - rekao je Dodik. Premijer Srpske je naglasio da su sva preduzeća u sistemu ERS uspešno poslovala i u prošloj godini ostvarila dobit od 26 miliona KM, te da je organizaciona transformacija pokazala odlične rezulatate.

Generalni direkor ERS Branislava Milekić na sastanku sa premijerom RS je naglasila da je ERS u prva tri meseca ove godine ostvarila 33 odsto planirane proizvodnje. „Ovo je pravi nagoveštaj uspešne godine", istakla je ona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPSKA NA RASPOLAGANJU IMA MILIJARDU KM

Izvor: Kurir, 31.Mar.2009, 07:37

TREBINJE, 30. MARTA (SRNA) - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Trebinju da RS trenutno ima na raspolaganju milijardu KM koje će biti utrošene na projekte usmjerene na zapošljavanje, tako da nema potrebe za novim sredstvima. Dodik je na tribini "RS - odgovor na svjetsku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.