Crnadak: Tražiću raspravu o ponašanju ambasadorke Čolaković

Izvor: Blic, 19.Feb.2017, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Tražiću raspravu o ponašanju ambasadorke Čolaković

Ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak, potvrdio je danas da ambasadorka BiH u Hagu, Mirsada Čolaković nije dostavila njegovo pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu u kojem je izneo svoja viđenja u vezi sa revizijom presude povodom tužbe BiH protiv Srbije.

Crnadak je nakon sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH, Mladenom Ivanićem potvrdio da ga je o tome obavestio član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović u petak, u pismu u kome mu naveo da ambasadorka to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neće uraditi.

Crnadak je rekao da će o svemu obavestiti Predsednistvo BiH i tražiti raspravu o ponašanju ambasadorke. Dodaje i da će pozvati ambasadorku Čolaković na konsultacije u Sarajevo.

Crnadak je ocenio da ova situacija predstavlja direktan udar na institucije BiH i privatizaciju institucija BiH od strane bošnjačih političara.

Rekao je da, ukoliko neko nezakonito preda nešto za šta bude tvrdio da je zahtev za reviziju presude, namera mu je da otputuje u Međunarodni sud u Hag, kako bi ih upoznao sa time da Predsedništvo BiH nije zauzelo stav, kao i da su politički predstavnici Srba i Hrvata i RS protiv toga.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zakuvava se u BIH zbog tužbe protiv Srbije

Izvor: Mondo, 19.Feb.2017

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak potvrdio je danas u Banjaluci da ambasadorka BiH u Hagu Mirsada Čolaković nije dostavila pismo koje je uputio Međunarodnom sudu pravde u Hagu povodom najave revizije tužbe protiv Srbije...Foto: Mondo/Vedran Ševčuk.."O tome sam obavešten od strane Izetbegovića....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.