Crnadak pisao Hagu zbog revizije, ambasadorka odbila da preda pismo

Izvor: RTS, 19.Feb.2017, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak pisao Hagu zbog revizije, ambasadorka odbila da preda pismo

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović naredio je ambasadorki BiH u Hagu Mirsadi Čolaković da ne prosledi pismo koje je ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak uputio Međunarodnom sudu pravde povodom Izetbegovićeve odluke da naredne nedelje preda tom sudu reviziju presude BiH tužbe protiv Srbije, prenosi "ATV".
Ovakav diplomatski skandal do sada nije zabeležen u diplomatiji BiH, jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mirsada Čolaković odbila zadatak da pismo šefa diplomatije BiH uruči Sudu pravde u Hagu.

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak uspeo je, ipak, da dostavi pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu drugim kanalima.
U pismu Crnadak obaveštava sud da je Izetbegovićeva odluka donesena izvan institucija BiH, te da zbog toga nije pravosnažna, saznaje ATV.
U Banjaluci će sutra biti održan sastanak predsedavajućeg predsedništva BiH Mladena Ivanića i ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnadaka, posle kojeg će se Crnadak na pres-konferenciji detaljnije izjasniti o ovom slučaju.
Za ponedeljak je najavljen i sastanak lidera stranaka Saveza za promene sa predstavnicima zajedničkih institucija BiH iz Republike Srpske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnadak: Tražiću raspravu o ponašanju ambasadorke Čolaković

Izvor: Blic, 19.Feb.2017

Ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak, potvrdio je danas da ambasadorka BiH u Hagu, Mirsada Čolaković nije dostavila njegovo pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu u kojem je izneo svoja viđenja u vezi sa revizijom presude povodom tužbe BiH protiv Srbije...Crnadak je nakon sastanka sa predsedavajućim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.