Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Crnadak: Tražiću raspravu o ponašanju ambasadorke Čolaković

Crnadak: Tražiću raspravu o ponašanju ambasadorke Čolaković

Ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak, potvrdio je danas da ambasadorka BiH u Hagu, Mirsada Čolaković nije dostavila njegovo pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu u kojem je izneo svoja viđenja u vezi sa revizijom presude povodom tužbe BiH protiv Srbije.

Igor Crnadak i Mladen Ivanic sastanak Foto: Dejan Božić / RAS Srbija
Igor Crnadak i Mladen Ivanic sastanak
Igor Crnadak i Mladen Ivanić
Foto: Dejan Božić / RAS Srbija
Igor Crnadak i Mladen Ivanić

Crnadak je nakon sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH, Mladenom Ivanićem potvrdio da ga je o tome obavestio član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović u petak, u pismu u kome mu naveo da ambasadorka to neće uraditi.

Crnadak je rekao da će o svemu obavestiti Predsednistvo BiH i tražiti raspravu o ponašanju ambasadorke. Dodaje i da će pozvati ambasadorku Čolaković na konsultacije u Sarajevo.

Crnadak je ocenio da ova situacija predstavlja direktan udar na institucije BiH i privatizaciju institucija BiH od strane bošnjačih političara.

Rekao je da, ukoliko neko nezakonito preda nešto za šta bude tvrdio da je zahtev za reviziju presude, namera mu je da otputuje u Međunarodni sud u Hag, kako bi ih upoznao sa time da Predsedništvo BiH nije zauzelo stav, kao i da su politički predstavnici Srba i Hrvata i RS protiv toga.