Ubijen brat člana Šarićevog klana

Izvor: B92, 16.Dec.2012, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen brat člana Šarićevog klana

Podgorica -- U Nikšiću je rano jutros, u klasičnoj sačekuši, ubijen Vidak Vorotović (34), a policija traga za napadačem, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Vorotoviću je, kako se navodi, nepoznati muškarac pucao u glavu dok je, sa još jednom osobom, sedeo u automobilu na parkingu ispred autobuske stanice u Nikšiću.

Osoba koja je bila sa Vorotovićem nije povređena u pucnjavi. Kako prenose podgorički mediji, ubijeni Vorotović dovođen je u vezu sa više krivičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dela.

U januaru 2008. godine u Tivtu je sa Daliborom Bulajićem učestvovao u tuči ispred kafića "Duga", koja je prethodila ubistvu Petra Drakulovića i Srđana Kasalice.

Za njim je, zbog sumnje da je bio član višečlane zločinačke grupe, koja je pripremala likvidaciju Baranina Veselina Bujića, u novembru 2008. godine raspisana međunarodna poternica po kojoj je uhapšen u Srbiji 2009.

Brat ubijenog Vidaka Vorotovića, Marko (32), pripadnik je klana odbeglog narko bosa Darka Šarića (42). On je zbog šverca dve tone kokaina uhapšen u akciji "Balkanski ratnik", a u martu sa Tužilaštvom za organizovani kriminal Srbije postigao je dogovor o priznanju krivice i prihvatio kaznu u trajanju od devet godina.

Marko Vorotović je neko vreme radio je kao šef obezbeđenja kotorske diskoteke "Maksimus" u Kotoru i telohranitelj kotorskog biznismena Dragana Dudića - Frica, koji je ubijen pre dve godine u Kotoru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijen brat pripadnika Šarićevog klana

Izvor: Akter, 16.Dec.2012

U Nikšiću je rano jutros, u klasičnoj sačekuši, ubijen Vidak Vorotović (34), a policija traga za napadačem, saopštila je Uprava policije Crne Gore

Nastavak na Akter...

Nikšić: Ubijen brat člana Šarićevog klana

Izvor: Mondo, 16.Dec.2012

U Nikšiću je rano jutros, u klasičnoj sačekuši, ubijen Vidak Vorotović (34), a policija traga za napadačem, saopštila je Uprava policije Crne Gore...Vorotoviću je, kako se navodi, nepoznati muškarac pucao u glavu dok je, sa još jednom osobom, sedeo u automobilu na parkingu ispred autobuske...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.