Slovenija, ministarka punudila ostavku zbog honorara

Izvor: RTS, 06.Mar.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija, ministarka punudila ostavku zbog honorara

Slovenačka ministarka obrazovanja Stanka Setnikar Cankar ponudila je ostavku premijeru Miru Ceraru pošto su mediji objavili da je u poslednjih 11 godina primila 636.000 evra honorara.
Stanka Setnikar Cankar je honorare primala uz redovnu platu koju je, do prošlogodišnjeg ulaska u vladu, dobijala na Fakultetu javne uprave u Ljubljani na kojem je jedno vreme bila i dekan.

"Ne osećam se krivom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali ne želim da neosnovane kritike na moj račun opterećuju rad ministarstva", rekla je Setnikar Cankar na konferenciji za novinare, tumačeći svoju odluku, prenosi Tanjug navode iz slovenačke štampe.
Kako piše Delo, premijer Cerar se još nije oglasio povodom ponuđene ostavke ministarke Setnikar Cankar. 
Mediji su preneli podatak državne Komisije za borbu protiv korupcije prema kojem je u poslednjih 11 godina osobama zaposlenim u javnom sektoru, uglavnom profesorima na različitim fakultetima i saradnicima javne radio-televizije, preko različitih konsultantskih ugovora i za honorarni rad bilo isplaćeno gotovo milijardu evra dodatnih sredstava.
Pritom, Setnikar Cankar se našla na drugom mestu popisa onih koji su tako najviše zaradili, navodi agencija Hina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slovenačka ministarka dala ostavku zbog enormnih honorara

Izvor: Blic, 07.Mar.2015, 01:01

Slovenački premijer Miro Cerar prihvatio je danas ostavku ministarke obrazovanja, nauke i sporta Stanke Setnikar Cankar i ocenio da bi ona teško mogla nastaviti da obavlja svoj posao nakon objavljivanja podataka o njenim visokim honorarima u zadnjih deset godina...Slovenačka antikorupcijska komisija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.