RS: Biće referendum

Izvor: Mondo, 19.Sep.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Biće referendum

Referendum u Republici Srpskoj o Danu RS-a biće održan u nedelju, rekla je danas u Sarajevu premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

Foto: youtube/printscreen

Ona se danas obratila medijima nakon sastanka u zgradi delegacije Evropske unije (EU) u BiH, a u vezi provođenja reformske agende.

 Na pitanje da li će, ukoliko se sprovede referendum koji je neustavnim proglasio Ustavni sud BiH, biti krivičnih progona, Cvijanović je naglasila kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je reč o "trodimenzionalnom pitanju".

"Po onim aktivnostima koje se sprovode, referendum će biti održan. Što se tiče krivičnog progona, ne znam na koga mislite. Odluku o referendumu je donela Narodna skupština RS-a i ona je donesena na volju svih poslaničkih klubova u RS-u, tamo imate desetine polasnika koji su čvrsto stali iz te odluke.

Druga dimenzija pitanja, šta znači da li ako se izjašnjava volja treba da se hapse narodni poslanici, ministri, državni službenici, vojnici, policajci, poljoprivrednici, veterani rata? O čemu pričamo ovde, je li to obrazac? Kako su stručnjaci rekli koji se bave pravom je da nema odgovornosti za ono što spada u domen političkih odluka. EU je zasnovana na standardima izjašnjavanja građana putem referenduma. Plasira se iskrivljena teza kako neko provodi aktivnosti protiv vladavine prava", naglasila je Cvijanović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Cvijanović: Da li će hapsiti sve koji podržavaju referendum?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2016

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Sarajevu da će referendum o Danu republike biti održan 25. septembra...Na novinarsko pitanje da li se plaši da će biti krivično gonjena zbog kršenja odluke Ustavnog suda BiH, Cvijanović je odgovorila kontrapitanjem:"Znači li...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.