Plakati protiv vojne parade

Izvor: RTS, 03.Avg.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plakati protiv vojne parade

U Vukovarskoj ulici u Zagrebu, kojom će se sutra kretati vojna parada povodom godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", osvanuli su plakati sa imenima krajiških sela iz kojih je proterano srpsko stanovništvo, odnosno sela u kojima su se za vreme i nakon akcije dogodili zločini nad civilnim stanovništvom.
Uz nazive mesta, na plakatima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << između ostalog, piše da je reč o grupi građana koja se protivi ovogodišnjem načinu obeležavanja 20. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", prenosi Tanjug.

"Moramo javno reći da je, između ostaloga, Hrvatska zahvaljujući Oluji postala etnički gotovo u potpunosti 'čista' zemlja, odnosno da je zahvaljujući vojno-policijskoj akciji udeo populacije Srba u Hrvatskoj pao sa devet na ispod tri odsto", navodi se na plakati, preneo je portal Lupiga.
Vreme je, dodaje se, da se tome stane na kraj i da se u prvi plan stavi čovek, a ne oružje koje je namenjeno njegovom uništenju.
"Želimo da upozorimo da proslava pobede u vojno-policijskoj akciji ne može biti potpuna, odnosno ne može doprineti daljnjoj izgradnji mira i smanjenju međudržavnih i međunacionalnih tenzija bez priznanja stradanja srpskog stanovništva u Hrvatskoj", piše, između ostalog, na jednom plakatu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ulica parade u ZG izlepljena imenima srpskih sela

Izvor: B92, 03.Avg.2015

U Vukovarskoj ulici u Zagrebu kojom će se sutra kretati vojna parada osvanuli su plakati sa imenima sela iz kojih je proterano srpsko stanovništvo...Uz nazive mesta, na plakatima, između ostalog, piše da je reč o grupi građana koja se protivi ovogodišnjem načinu obeležavanja 20. godišnjice...

Nastavak na B92...

PLAKATI U ZAGREBU: Ulica parade oblepljena imenima srpskih sela

Izvor: Kurir, 03.Avg.2015

Grupa građana koja se protivi ovogodišnjem načinu obeležavanja 20. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" ističe da se proslava ne može biti potpuna bez priznanja stradanja srpskog stanovništva..ZAGREB - U Vukovarskoj ulici u Zagrebu kojom će se sutra kretati vojna parada osvanuli su plakati...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.