Ulica parade u ZG izlepljena imenima srpskih sela

U Vukovarskoj ulici u Zagrebu kojom će se sutra kretati vojna parada osvanuli su plakati sa imenima sela iz kojih je proterano srpsko stanovništvo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

18:19

Default images
Foto: Tanjug

Uz nazive mesta, na plakatima, između ostalog, piše da je reč o grupi građana koja se protivi ovogodišnjem načinu obeležavanja 20. godišnjice vojno-policijske akcije 'Oluja', tokom koje je više od 220.000 ljudi proterano, a gotovo dve hiljade ubijeno ili nestalo.

"Moramo javno reći da je, između ostaloga, Hrvatska zahvaljujući 'Oluji' postala etnički gotovo u potpunosti 'čista' zemlja, odnosno da je zahvaljujući vojno-policijskoj akciji udeo populacije Srba u Hrvatskoj pao sa devet na ispod tri odsto", navodi se na plakati, preneo je portal "Lupiga".

Vreme je, dodaje se, da se tome stane na kraj i da se u prvi plan stavi čovek, a ne oružje koje je namenjeno njegovom uništenju.

"Želimo da upozorimo da proslava pobede u vojno-policijskoj akciji ne može biti potpuna, odnosno ne može doprineti daljnjoj izgradnji mira i smanjenju međudržavnih i međunacionalnih tenzija bez priznanja stradanja srpskog stanovništva u Hrvatskoj", piše, između ostalog, na plakati.

Podsećamo, u Zagrebu su u subotu ujutro osvanule i poruke protiv vojne parada koja će biti održana u utorak povodom obeležavanja 20. godišnjice od Oluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: