Izvor: B92, 04.Jun.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen rad elektrane "Krško"

Ljubljana -- U slovenačkoj nuklearnoj elektrani "Krško" privremeno je obustavljen rad reaktora, iz predostrožnosti zbog kvara do kojeg je došlo na postrojenju za vodu.

Slovenačka državna agencija za nuklearnu bezbednost saopštila je danas da je voda iz primarnog sistema elektrane "Krško" procurila u prostor za zadržavanje vode. Nuklearna elektrana neće raditi samo nekoliko sati, kako bi osoblje otkrilo uzrok kvara, prenele su agencije.

Prema procenama službe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za nuklearnu bezbednost današnji kvar neće ugrozi životnu sredinu.

U kratkom saopštenju elektrane "Krško", koja proizvodi oko 40 odsto električne energije u Sloveniji, navodi se da "incident nije pogodilo zaposlene, okolnu populaciju, niti životnu sredinu."

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nuklearka Krško zaustavila rad zbog kvara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2008

LJUBLJANA/KRŠKO - U Nuklearnoj elektrani u Krškom (NEK) danas je došlo do curenja vode iz primarnog sistema, u bazen za zadržavanje vode. U kratkom saopštenju Uprave Republike Slovenije koje prenose slovenački mediji, navodi se da će elektrana biti zaustavljena nekoliko sati, kako bi osoblje moglo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.