Konferencija o stranim terorističkim borcima u Sarajevu

Izvor: Studio B, 07.Okt.2015, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija o stranim terorističkim borcima u Sarajevu

Međunarodna konferencija "Strani teroristički borci - izazovi za jugoistočnu Evropu", koja okuplja više od stotinu učesnika, počela je u Sarajevu.

U uvodnom delu konferencije, obratiće se zamenik ministra bezbednosti BiH Mijo Krešić, direktor Centra za bezbednosnu saradnju (RACVIAC) ambasador Branimir Mandić i šef Misije OEBS-a u BiH ambasador Dzonatan Mur.

Na dvodnevnoj konferenciji učestvuje više od 100 stručnjaka iz oblasti bezbednosti i borbe protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << terorizma, diplomate, kao i predstavnici akademske zajednice i nevladinog sektora.

Glavne teme konferencije biće fenomen stranih terorističkih boraca u regionu, međunarodna saradnja u oblasti borbe protiv terorizma i radikalizma, kao i jačanje kapaciteta za sprečavanje tokova stranih boraca na strateško-političkom, institucionalnom i operativnom planu.

Zemlje u regionu, među kojima su BiH, Srbija, Albanija, Crna Gora, Rumunija i Makedonija, ali i Turska, predstaviće svoje strategije u borbi protiv terorizma, kao i u borbi protiv podsticaja i regrutovanja stranih terorističkih boraca.

Konferenciju organizuju Misija OEBS-a u BiH, Centar za bezbednosnu saradnju i Ministarstvo bezbednosti Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.