Đukić-Dejanović i Bebić o saradnji

Izvor: B92, 01.Mar.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović i Bebić o saradnji

Zagreb -- Predsednik hrvatskog Sabora Luka Bebić i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović založili su se za unapređivanje saradnje dveju država.

Nakon razgovora u Saboru, Bebić je novinarima rekao da Hrvatska želi da "uspostavlja i razvija dobrosusedske odnose sa Srbijom". Ocenio je da prošlost ne treba zaboraviti, ali da ne treba u njoj živeti, već da se treba okrenuti sadašnjosti i budućnosti.

"Nastojaćemo da se ne ponavljaju pojedine stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz prošlosti koje nisu bile dobre, ali želimo dobrosusedske i razvijene odnose sa Srbijom. To je naša politika i zato mislim da će se predsednici Ivo Josipović i Boris Tadić ubrzo sastati", istakao je Bebić.

Dodao je da Hrvatska želi da i Srbija ide putem evropskih integracija, naglasivši da su odnosi između dve zemlje "sadržajno mnogo bogatiji nego što bi se to moglo iščitati iz izjava pojedinih političara na jednoj i na drugoj strani".

Otvorena pitanja će, kako je rekao Bebić, rešavati vlade i nadležna ministarstva.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović istakla je da parlamenti dve države mogu da budu od velike koristi u uspostavljanju dobrosusedskih odnosa, kao i u bržem približavanju obe države Evropskoj uniji.

Ona je pozvala hrvatskog kolegu da poseti Skupštinu Srbije.

Đukić-Dejanovićeva boravi u Zagrebu na sastanku predstavnika parlamentarnih delegacija zemalja jugoistočne Evrope u Interparlamentarnoj uniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukić-Dejanović: Ne treba živeti od prošlosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2010

ZAGREB - Predsednici parlamenata Srbije i Hrvatske Slavica Đukić-Dejanović i Luka Bebić saglasili su se danas u Zagrebu da parlamenti i skupštinska diplomatija mogu da budu od velike koristi u uspostavljanju dobrih međususedskih odnosa i bržeg savladavanja evropskog puta obe zemlje, ističući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đukić-Dejanović i Bebić za unapređivanje saradnje

Izvor: Glas javnosti, 01.Mar.2010

ZAGREB - Predsednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović založili su se danas u Zagrebu za unapređivanje saradnje dve države...Posle razgovora u Saboru, Bebić je rekao da Hrvatska želi da "uspostavlja i razvija dobrosusedske odnose sa Srbijom" i...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.