Tata na klik: Aplikacija donora sperme

Izvor: Mondo, 29.Sep.2016, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tata na klik: Aplikacija donora sperme

Nova aplikacija omogućava ženama da klikom izaberu donora sperme.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

  Londonska Banka sperme koju zovu i "naruči tatu" dozvoljava ženama da pretraže muškarce prema različitim karakteristikama, uključujući visinu, boju kose...

Iz Banke sperme kažu da je reč o prvoj aplikaciji te vrste, koja je dizajnirana kako bi se rešio problem nedovoljnog broja donora sperme u Velikoj Britaniji.

Slično kao na sajtovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za zabavljanje, žene ovde mogu da vide biografiju potencijalnog oca, podatke o njihovom obrazovanju, poslu, ličnim osobinama.

Primera radi, letonski instruktor plesa koji ima zele oči i svetlo braon kosu opisan je kao "strastven", "ima dobar smisao za humor", dok je iranski student braon očiju i crne kose opisan kao "skroman, dobrih manira, govori četiri strana jezika", ali je takođe stavio restrikcije na to ko može da pristupi njegovim podacima.

Dobijanje uzorka sperme se plaća oko 1.100 evra putem aplikacije, a zatim se sperma isporučuje klinici koju žena odabere.

Dr Kamal Ahuja iz londonske Banke sperme kaže da će traženje donora sada biti "jednako lako kao kada onlajn naručujete odeću".

"Na ovaj način je omogućeno ženama da dođu do sperme za donaciju u privatnosti svog doma, da bez žurbe odluče i odaberu donora".

Žene mogu da unesu listu karakteristika koje žele da ima potencijalni otac, a zatim da dobiju obaveštenje kada se na aplikaciji pojavi takva osoba.

Naravno, dok su jedni oduševljeni ovom aplikacijom, drugi komentarišu da se na taj način "degradira očinstvo jer su to digitalni očevi".

Šta vi mislite o ovakvoj aplikaciji?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.