Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Maj.2016, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi na prvomajskom skupu u Parizu

Francuska policija u Parizu upotrebila je danas suzavce da bi rasterala grupu od oko 200 mladih koji su se pridružili tradicionalnom prvomajskom skupu, i gađala policiju kamenicama i sadržajima iz kontejnera za đubre, preneli su večeras francuski mediji.

Prvomajski demonstranti, njih nekoliko desetina hiljada i okupljeni na poziv nekoliko sindikalnih organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Francuskoj, prošetali su mirno ulicama Pariza pre izbijanja nereda.

List Kroa prenosi da se na tom skupu našla grupa mladih odevenih u crno koja je počela da skandira uvredljive rečenice na račun policije, posle čega je bacala razne predmete na policajce koji su obezbeđivali skup u opremi za razbijanje demonstracija.

Prema proceni ostalih francuskih medija, među kojima je i Mond, u pitanju je grupa od 200 do 300 mladih.

Istovremeno s tim skupom u Parizu je održan najavljeni protest radnika i studenata protiv najavljene reforme zakona o radu.

Skoro 80 policajaca povređeno je u neredima na sličnom protestu 28. aprila u Parizu, gde je tada privedeno više od 200 osoba.

Prvomajski skupovi održani su danas u nekoliko većih gradova u Francuskoj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

1. MAJ: U Parizu bacali suzavac na demonstrante, Moskvom koračalo 100.000 ljudi, u Turskoj nemiri!

Izvor: Večernje novosti, 01.Maj.2016

Francuska policija upotrebila suzavce da bi rasterala 200 mladih koji su se pridružili prvomajskom skupu i gađali policiju kamenicama. Najmanje 100.000 ljudi na Crvenom trgu nosilo ruske zastave i balone FRANCUSKA policija u Parizu upotrebila je danas suzavce da bi rasterala grupu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.