SNAŽNO NEVREME: Pula i Zadar pod vodom, Banjaluci preti oluja

Izvor: Kurir, 20.Sep.2014, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNAŽNO NEVREME: Pula i Zadar pod vodom, Banjaluci preti oluja

BEOGRAD - Severni Jadran, riječko i splitsko područje zahvatilo je jako nevreme sa obilnom kišom. Velika količina padavina obrušila se i na Makarsku.

Narandžasti meteoalarm izdat je i u Bosni i Hercegovini. Nekoliko lokacija u Puli je poplavljeno nakon obilne kiše koja je pala za veoma kratko vreme. Na terenu su pulski vatrogasci koji saniraju štetu.

"Vatrogasci su interevenisali u dvadesetak slučaja, a intervencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su se uglavnom odnosile na ispumpavanje vode iz poplavljenih podruma. Vatrogasci su i dalje na terenu i još ne znamo pravo stanje", izjavio je komandir Javne vatrogasne jedinice Pula Klaudijo Karlović.

I ulice Zadra su poplavljene nakon obilnih padavina, javljaju hrvatski mediji. U Zadru je palo 53 litre kiše po kvadratnom metru, a zbog obilnih padavina pod vodom su se našli delovi centra i zadarska obala. Voda se ispumpavala iz stambenih i podrumskih prostorija. Portal Dalmacijanjuz piše da je u Puli palo 45 litara kiše po kvadratnom metru.

Jače naoblačenje sa zapada usloviće kišu, pljuskove i grmljavinu i u Bosni i Hercegovini, prenose bosanski mediji.

Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne zbog čega je izdat narandžasti meteoalarm za veći deo BiH. Prema podacima meteoalarma, regije Banjaluke i Prijedora bi moglo pogoditi jače nevreme i pljuskovi sa jakom grmljavinom.

Očekuju se grmljavine, mestimično sa obilnijim padavinama većim od 30 litara po metru kvadratnom, lokalno moguće i preko 50 litara po metru kvadratnom, stoji u upozorenju meteoalarma.

(RTS/Večernji list)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Snažno nevreme u regionu

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40

Severni Jadran, riječko i splitsko područje zahvatilo je jako nevreme s obilnom kišom. Velika količina padavina obrušila se i na Makarsku. Narandžasti meteoalarm izdat i u Bosni i Hercegovini. ..Nekoliko lokacija u Puli je poplavljeno nakon obilne kiše koja je pala za veoma kratko vreme. Na terenu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.