Lučanima preti poplava, još dvadesetak reka raste

Izvor: Prva.rs, 23.Okt.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lučanima preti poplava, još dvadesetak reka raste

Sretenović je rekao da se situacija sa vodostajem prati iz sata u sat kako bi se u slučaju izlivanja odmah reagovalo.
"Zbog snega imali smo probleme i na putevima sela Dubac, Milatovići, Kaona i Rtari, ali nadležne službe su uklonile prepreke sa pomenutih saobraćajnica”, naveo je Sretenović.

Sretenović je dodao da su Lučanci imali probem sa napajanjem električnom energijom i da jutros 70 odsto meštana nije imalo struju.

"Problemi su delom sanirani od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << dežurnih službi Elektrodistribucije, a struju trenutno nemaju žitelji Dupca, Kaone i Milatovića", precizirao je on.
Na dvadesetak reka u naredna dva dana prognoziran je umereni porast vodostaja, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na Kolubari, Ubu, Ljigu, Tamnavi, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici i Resavi do sutra "vodostaji će biti u umerenom porastu sa mogućnošću dostizanja granica javljanja, odnosno upozoravajućih nivoa".

Na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, manjim pritokama Južne Morave, kao i na Zapadnoj Moravi, Đetinji, Skrapežu, Moravici i Bjelici do 25. oktobra "vodostaji će biti u umerenom porastu".

RHMZ je u upozorenju na svom sajtu prognozirao i da će vodostaji na tim rekama približiti granicama javljanja, odnosno upozoravajućim nivoima.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Lučanima opet preti poplava

Izvor: OkRadio.rs, 23.Okt.2014

Zbog kiše koja neprestano pada od srede uveče nivo reke Bjelice je znatno porastao, pa postoji opasnost od izlivanja, izjavio predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović. On je rekao da se porast vodostaja prati iz sata u sat kako bi se u slučaju izlivanja reke odmah reagovalo. - Zbog snega...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.