Zeri!: Vlada Kosova spremna da pomogne izbore

Izvor: Blic, 01.Apr.2012, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeri!: Vlada Kosova spremna da pomogne izbore

Vlada Kosova će pomoći održavanje parlamentarnih izbora Srbije na Kosovu, piše danas dnevnik Zeri, pozivajući se na još neobjavljeni dokument Vlade Kosova.

Vlada Kosova je, da bi pomogla održavanje srpskih parlamentarnih izbora na Kosovu, sačinila poseban plan kojim su utvrdjeni postupci i način glasanja Srba - gradana Kosova na izborima 6. maja.

U dokumentu u koji je Zeri imao uvid utvrđeni su detalji o tome kako će se odvijati proces glasanja i sve što se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnosi na proces koji će voditi jedno međunarodno telo, piše dnevnik.

Reč je samo o parlamentarnim izborima, dok se lokalni izbori ne pominju.

Međunarodno telo, između ostalog, angažovaće se da obezbedi glasačke listiće, biće odgovorno za njihov broj na glasačkim mestima, nadgledaće glasanje i baviće se transportom glasačkih kutija i listiće od glasdačkuih mesta do predaje vlastima Srbije.

"Građani Kosova sa dvostrukim državljanstvom, moći će da glasaju u opštinama Priština, Gračanica, Novo Brdo, Ranilug, Klokot, Gnjilane, Sstrpce, Prizren, Dečane, Peč, Klina, Mitrovica, Zvečan, Zubim-Potok, Leposavić i drugim mestima koje će Vlada Kosova i međunarodni saveznici odredit kasnije", piše dnevnik pozivajućin se na dokument Vlade Kosova.

Biračke spiskove i rezultate izbora će sačciniti i objaviti vlasti u Srbiji.

Protiv ovakvog angažovanja Vlade Kosova i uopšte održavanja izbora Srbije na Kosovu su predstavnici opozicije na Kosovu, koji ocenjuju da održavanje izbora Srbije na Kosovu znači jačanje Srbije na Kosovu.

Premijer i Vlada Kosova su do sada bili izričiti da neće dozvoliti organizovanje srpskih izbora na Kosovu.

Prvi je na mogućnost organizovanja srpskih parlametarnih izbora na Kosovu ukazao specijalni izaslanik EU na Kosovu Samjuel Žbogar, koji je najavio da bi OEBS mogao biti organizator tih izbora.

Povezane vesti: Četvorici Srba uhapšenim na prelazu Bela zemlja određen kućni pritvor Kosovska policija oslobodila radnika "Pošta Srbije" RIK usvojio pravila o radu biračkih odbora Srbi sa Kforom i Euleksom dogovorili saradnju Predstavnici kosovskih Srba o izborima na KiM
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zeri: Vlada Kosova spremna da pomogne izbore

Izvor: Mondo, 01.Apr.2012

Vlada Kosova će pomoći održavanje parlamentarnih izbora Srbije na Kosovu, piše danas dnevnik Zeri, pozivajući se na još neobjavljeni dokument Vlade Kosova.

Nastavak na Mondo...

Vlada Kosova sada spremna da pomogne izbore

Izvor: Beta, 01.Apr.2012

PRIŠTINA, 1. aprila 2012.(Beta) - Vlada Kosova će pomoći održavanje parlamentarnih izbora Srbije na Kosovu, piše u nedelju dnevnik Zeri, pozivajući se na još neobjavljeni dokument Vlade Kosova...Vla.

Nastavak na Beta...

Vlada Kosova sada spremna da pomogne izbore

Izvor: medio.rs, 01.Apr.2012

Vlada Kosova će pomoći održavanje parlamentarnih izbora Srbije na Kosovu i napravila je poseban plan kojim su utvrđeni postupci i način glasanja Srba - građana Kosova na izborima 6. maja, piše "Zeri".

Nastavak na medio.rs...

"Unmik će podržati izbore na KiM"

Izvor: B92, 02.Apr.2012, 00:40

Danas -- RIK se priprema za sprovođenje parlamentarnih izbora Srbije na teritoriji Kosova, za šta će uskoro dobiti i instrukciju republičke vlade, kaže Predrag Grgić...Predsednik RIK Predrag Grgić kaže za Danas da ovo telo po zakonu nije nadležno za organizovanje lokalnih izbora na KiM. Kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.