Tahiri:Prihvatamo sporazum o carini

Izvor: B92, 16.Nov.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri:Prihvatamo sporazum o carini

Priština -- Kosovska strana zatražila od Roberta Kupera da sporazum o zajedničkom upravljanju granicom između Kosova i Srbije potpišu ove dve zemlje, ali i Brisel.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, šefica kosovskog pregovaračkog tima Edita Tahiri izjavila je, tokom zasedanja Vlade, da je Priština dala saglasnost za postizanje sporazuma o zajedničkom upravljanju granicama sa Srbijom i da će to biti međudržavni sporazum.

"Cilj ove saradnje je da se poveća granična >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrola, da se poveća bezbednost, i da se teži za otvorenim granicama, što je evropska filozofija i filozofija onih zemalja koje se žele učlaniti u EU", kazala je Edita Tahiri.

Ona je dodala da je kosovska strana zatražila da zbog specifičnosti u odnosima Kosova i Srbije, pošto Srbija ne priznaje kosovske granice, potpisnik i garant sprovođenja ovakvog sporazuma bude i EU.

Inače, do sada postignuti dogovori između Prištine i Beograda nisu potpisani, pošto su se oni predstavili samo kao zaključci posrednika Roberta Kupera, prenosi Slobodna Evropa.

Inače, i kosovski direktor carina ranije danas je rekao da je za Prištinu predlog o integrisanim carinama prihvatljiv, jer bi se time povećala bezbednost, ali i olakšala kontrola i kretanje ljudi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada Kosova prihvatila integrisano upravljanje granicom

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2011

Vlada Kosova dala je na današnjoj sednici saglasnost za postizanje sporazuma o zajedničkom upravljanju granica sa Srbijom, rekla je šefica prištinskog pregovaračkog tima Edita Tahiri.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.