Tači izdao naredbu o opštoj mobilizaciji!

Izvor: S media, 01.Avg.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači izdao naredbu o opštoj mobilizaciji!

Kosovski premijer Hašim Tači izdao je naredbu o opštoj mobilizaciji kosovskih bezbednosnih agencija. Tači naredio podizanje borbene gotovosti na najviši stepen pripravnosti "u slučaju povrede državnog suvereniteta".

Kosovski premijer Hašim Tači izdao je naredbu o opštoj mobilizaciji i naredio podizanje borbene spremnosti na najviši nivo pripravnosti i gotovosti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako bi, istakao je, kosovske bezbednosne agencije mogle svim raspoloživim sredstvima da odgovore "u slučaju povrede državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova", javlja agencija Srna.

Raška: Počeli pregovori sa Kuperom (IZ ČASA U ČAS)

Savet za bezbednost Kosova: Sve urađeno po zakonu

Crveni krst Srbije poslao pomoć Srbima na Kosovu

Tači je izdao naredbu kosovskim bezbednosnim agencijama, kosovskoj policijskoj službi, kosovskim bezbednosnim snagama i obaveštajnim službama, da nastave s primenom odluke vlasti u Prištini o sprovođenju recipročnih mera zabrane uvoza i izvoza sa Srbijom i BiH, javlja agencija Srna.

Na hitnom sastanku Saveta za bezbednost, koji je Tači sazvao, zaključeno je da su "sigurnosne agencije Kosova 25. jula delovale na bazi Ustava i zakona Kosova s ciljem uspostavljanja reda i zakona na celoj teritoriji Kosova".

Tači je, kako javlja Srna, preuzeo ulogu "glavnokomandujućeg" kosovskim bezbednosnim agencijama, policijom, kosovskim bezbednosnim snagama i obaveštajnom službom, i izdao je naredbu o objedinjavanju i koordinaciji aktivnosti svih spomenutih službi.

U naredbi o obedinjavanju aktivnosti Tači je naložio da kosovske sigurnosne agencije koordiniraju akcije s međunarodnim mehanizmima na deblokadi puteva, kako bi se odmah uspostavila sloboda kretanja za ljude i robu.

Kosovski premijer je izdao i nalog svim državnim institucijama, ministarstvima, javnim preduzećima i ustanovama da preduzmu sve mere za pomoć ugroženom stanovništvu na severu Kosova, posebno u dostavljanju lekova i namirnica, kako bi se sprečila moguća humanitarna katastrofa.

Naložio je da se do tada otvore novi koridori snabdevanja stanovništva na severu Kosova, ali je upozorio da agencije 'ne smeju dozvoliti narušavanje suvereniteta Kosova i dovođenje u pitanje odluke o uspostavljanju mera reciprociteta' na carinskim punktovima.

(T portal)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Raška

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.