Tači: Srbija nema imovinu na Kosovu, odluka pravedna

Izvor: BKTV News, 16.Mar.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Srbija nema imovinu na Kosovu, odluka pravedna

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas u Čaglavici da Srbija nema imovinu na Kosovu i da je odluka kosovske vlade o imovini pravedna, ustavna i zakonska.

"Srbija nije naslednik Jugoslavije. Odluka Vlade Kosova je pravedna, ustavna i zakonska. Privatna imovina je sveta i ne sme da se dira", tvrdi Tači, komentarišući odluku kosovske vlade kojom se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP KiM registruje na ime Kosova.

Tači je pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << predstavnike Srba u centralnim institucijama da se vrate i poručio da je "možda u interesu Srbije da ih drži van njih, ali nije u interesu Srba na Kosovu".

Šta se skriva iza skandalozne odluke? Priština u panici, svet im okreće leđa (FOTO)

Dodaje da u narednom periodu treba doneti važne odluke, a među njima je i formiranje Zajednice srpskih opština.  Za to su, kako je kazao, potrebni pripadnici srpske zajednice.

"Kosovske institucije su spremne", poručio je Tači, prenosi RTV Kim.

On je na sastanku sa predstavnicima civilnog društva i medija u Medija centru u Čaglavici rekao i da će Kosovske bezbednosne snage biti moderna vojska i faktor mira i stabilnost na Kosovu i u regionu.

Vlada Kosova odlučila: Priština prisvaja svu nepokretnu imovinu SFRJ!

Tači je, prenosi RTV Kim iz Čaglavice, kazao da je inicijativa za transformaciju BSK u vojsku u skladu sa Ustavom Kosova.

Kako kaže, od predstavnika Srba u institucijama čuo da ih "Beograd ometa“ da podrže predlog transformacije BSK u vojsku.

"Ne možemo se konslutovati sa Srbijom oko naših problema,"- poručio je Tači i dodao da Srbija ima isti odnos prema Kosovu kao i pre sukoba.

"Kosovo je vaš dom, zajednička domovina u kojoj svi treba da živimo zajedno,"- poručio je Tači srpskoj zajednici i istakao da će vojsku Kosova činiti pripadnici svih zajednica.

Marko Đurić o potezima vlade Srbije nakon skandalozne odluke kosovske vlade da prisvoji svu imovinu SFRJ

Tači je rekao da su Kosovske bezbednosne snage u praksi vojska jer su njeni pripadici naoružani, a da je transformacija samo put ka učlanjenju u NATO.

"Imaćemo i vojsku i partnerstvo sa SAD", kaže Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

NOVA TAČIJEVA PROVOKACIJA I PAKLENI PLAN ZA UCENU SRBA: Srbija nema imovinu na Kosovu?!

Izvor: Kurir, 16.Mar.2017

ČAGLAVICA - Hašim Tači izjavio je danas u Čaglavici da Srbija nema imovinu na Kosovu i da je odluka kosovske vlade o imovini pravedna, ustavna i zakonska?!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.