Stefanović očekuje konkretne dogovore u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2011, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović očekuje konkretne dogovore u Briselu

BEOGRAD -

Šef beogradskog tima u pregovorima sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da očekuje da će u Briselu biti postignuti konkretni dogovori o pitanju slobode kretanja, matičnim knjigama, katastrima, energetici i carinskim pečatima.

"Našli smo modalitet koji ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova i rešava konkretne životne probleme ljudi", rekao je Stefanović u Dnevniku B92, uoči pete runde dijaloga Beograda i Prištine, koja će se održati sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Briselu.

On je kazao da postoji verovatnoća da pitanje telekomunikacija i fakultetskih diploma bude preneto na sledeći sastanak u julu, a ako ne tad "pokušaćemo da u septembru rešimo sva pitanja".

"Vlada Srbije neće priznati nezavisnost Kosova", ponovio je Stefanović i dodao da takozvani pasoši Kosova neće biti priznati u Srbiji.

Pasoš je vrhunski simbol države, rekao je Stefanović, navodeći da lične karte nisu isto što i pasoš, pa mogu da bude priznate, kao što je to u slučaju odnosa Kine i Tajvana, ili u Kiparskom modelu.

"Vlada je uvek i od početka govorila da putne isprave i pasoši ne mogu biti tretirani od strane naših organa kao sredstvo putovanja i dokaz državnosti", podsetio je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović očekuje konkretne dogovore

Izvor: S media, 01.Jul.2011

Borislav Stefanović očekuje da se dodje do konkretnih dogovora u Briselu. Ukoliko se većina pitanja na bude rešilo, do dogovora će doći u septembru. Srbija nikad neće priznati Kosovo, poručuje Stefanović. ..Šef beogradskog tima u pregovorima sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas...

Nastavak na S media...

Stefanović sutra očekuje dogovor o slobodi kretanja

Izvor: Blic, 01.Jul.2011

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda u razgovorima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da na sutrašnjem sastanku u Briselu očekuje dogovor o slobodi kretanja, katastru i matičnim knjigama..."Očekujem da zatvorimo poglavlja sloboda kretanja, katastar i matične knjige, a postoji velika...

Nastavak na Blic...

Stefanović očekuje dogovor o slobodi kretanja

Izvor: Beta, 02.Jul.2011, 09:09

BEOGRAD, 1. jula 2011. (Beta) - Šef pregovaračkog tima Beograda u razgovorima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da na sastanku u subotu u Briselu očekuje dogovor o slobodi kretanja, katastru i matičnim knjigama..."Očekujem da zatvorimo poglavlja sloboda kretanja, katastar i matične...

Nastavak na Beta...

Razgovori u Briselu još traju

Izvor: S media, 02.Jul.2011

Dijalog Beograda i Prištine još uvek je u toku. Stefanović očekuje konkretne dogovore. EU je optimistična i očekuje prve konkretne rezultate. ..Razgovori predstavnika timova Beograda i Prištine koji su počeli prepodne u Briselu još traju u očekivanju dogovora o rešenjima od značaja za obične...

Nastavak na S media...

Dogovor o slobodi kretanja, matičnim knjigama

Izvor: Mondo, 02.Jul.2011

Rešenje za priznavanje univerzitetskih diploma Srbije i Kosova biće pronađeno naknadno.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.