Stefanović očekuje konkretne dogovore

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović očekuje konkretne dogovore

Borislav Stefanović očekuje da se dodje do konkretnih dogovora u Briselu. Ukoliko se većina pitanja na bude rešilo, do dogovora će doći u septembru. Srbija nikad neće priznati Kosovo, poručuje Stefanović.

Šef beogradskog tima u pregovorima sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da očekuje da će u Briselu biti postignuti konkretni dogovori o pitanju slobode kretanja, matičnim knjigama, katastrima, energetici i carinskim pečatima. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Našli smo modalitet koji ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova i rešava konkretne životne probleme ljudi", rekao je Stefanović u Dnevniku B92, uoči pete runde dijaloga Beograda i Prištine, koja će se održati sutra u Briselu.

Luka Beograd: Brisel ne traži proveru privatizacija

Brisel: Prihvaćena Dunavska strategija

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine 2. jula

On je kazao da postoji verovatnoća da pitanje telekomunikacija i fakultetskih diploma bude preneto na sledeći sastanak u julu, a ako ne tad "pokušaćemo da u septembru rešimo sva pitanja".

"Vlada Srbije neće priznati nezavisnost Kosova", ponovio je Stefanović i dodao da takozvani pasoši Kosova neće biti priznati u Srbiji.

Pasoš je vrhunski simbol države, rekao je Stefanović, navodeći da lične karte nisu isto što i pasoš, pa mogu da bude priznate, kao što je to u slučaju odnosa Kine i Tajvana, ili u Kiparskom modelu.

"Vlada je uvek i od početka govorila da putne isprave i pasoši ne mogu biti tretirani od strane naših organa kao sredstvo putovanja i dokaz državnosti", podsetio je Stefanović.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.