OVK sprema rat na jugu Srbije!

Izvor: Kurir, 06.Maj.2012, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVK sprema rat na jugu Srbije!

Džezair Šaćiri Hodža, bivši komandant OVK, najavio da će se reaktivirati jer su pripadnici OVK jedini sposobni da se suprotstave Srbima na Kosovu

BEOGRAD - Poziv na rat!

Džezair Šaćiri zvani Hodža, bivši komandant takozvane OVK, najavio je da će se ponovo reaktivirati jer su „jedino pripadnici OVK sa iskustvom na Kosovu, Makedoniji i na jugu Srbije sposobni da se suprotstave srpskim tajnim službama“. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

- Imao sam sastanak s bivšim komandantima OVK i razmotrili smo mogućnost da se ponovo aktiviramo, sa ciljem da pokrenemo gerilski rat i zaštitimo stanovništvo u Makedoniji, Preševskoj dolini i sredinama u kojima su Albanci ugroženi i preti im etničko čišćenje - rekao je Hodža, a preneo portal Tribuna.

Dva dana posle hapšenja optuženih za ratne zločine situacija u Bujanovcu je napeta, a Albanci optužuju srpske vlasti da koriste situaciju pred izbore. Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, izjavio je da je cilj hapšenja uvođenje vanrednog stanja u Preševskoj dolini.

- Ovakav vid državnog organizovanog nasilja je već viđen - rekao je Kamberi.

Oko 2.000 Albanaca protestovalo juče u Bujanovcu protiv hapšenja svojih sunarodnika koji su osumnjičeni za ratne zločine. Demonstranti su nosili albanske i američke zastave i parole na kojima pisalo „Stop nasilju“, „Nismo teroristi“. Uzvikivali su imena uhapšenih, a najčešće je pominjan Izet Ćazimi, brat jednog od komandanata takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Dušan Janjić: Moguć kontranapad Albanaca

Analitičar Dušan Janjić kaže da država mora da hapsi sve koji su optuženi za zločine, ali da očekuje odgovor albanskih ekstremista.

- S jedne strane, Hašimu Tačiju i međunarodnoj zajednici na Kosovu ne ide u prilog eskalacija sukoba tokom izbora. Ipak, to ne znači da ekstremisti nisu dobili krila da krenu u kontranapad - uverava Janjić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.