Nove barikade Srba u Zvečanu

Izvor: B92, 16.Jun.2012, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove barikade Srba u Zvečanu

Zvečan -- Srbi sa severa Kosova postavili su nove barikade na magistralnom putu Leposavić - Priština u mestu Rudare u opštini Zvečan, javlja dopisnik Tanjuga.

Srbi su nove barikade postavili u znak protesta zbog zatvaranja alternativnih putnih pravaca na severu Kosova od strane Kfora. Barikade koje su postavili Srbi u Rudaru postavljene su po cik-cak sistemu, a čine ih istovarena drva, balvani i veliki betondski blokovi.

Po rečima meštana, cilj postavljanja barikada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da se uspori saobračaj i onemogući prolazak predstavnika kosovskih institucija.

Situacija je mirna, a u Rudaru se okupilo nekoliko stotina meštana koji osmatraju saobraćajnicu.

Ovim putem su 25. jula prošle godine prošli pripadnici specijalnih jedinica Rosu sa namerom da na Jarinju postave kosovsku carinu. Srbi odlučno odbijaju da svoja vozila preregistruju na KS i RKS tablice i najavljuju da će se svim demokratskim sredstvima boriti da ostanu u sastavu države Srbije.

Nove barikade su postavljene na istoj lokaciji na kojoj su se nalazile i one stare koje je Kfor uklonio pre 15 dana.

Tada je zbog uklanjanja tih barikada došlo do sukoba između građana i međunarodnih vojnika u kojima je troje Srba povređeno i oko dvadesetak vojnika Kfora od kojih dvoje ozbiljnije.

Ranije danas, Kfor je zatvorio administrativni putni pravac kod Brnjaka, a u sukobima dvojica Srba su ranjena gumenim mecima.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Nove tablice,   Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nove barikade Srba u Zvečanu

Izvor: medio.rs, 17.Jun.2012, 00:07

Srbi sa severa Kosova postavili su nove barikade na magistralnom putu Leposavić - Priština u mestu Rudare u opštini Zvečan, javlja dopisnik Tanjuga.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.