Klinton u Prištini otkrio spomenik samom sebi

Izvor: Politika, 01.Nov.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinton u Prištini otkrio spomenik samom sebi

Hilari mi je rekla da joj pošaljem fotografiju statue da bi se uverila da ona zaista postoji, poručio biši predsednik SAD

Bivši američki predsednik Bil Klinton prisustvovao je juče, na prištinskom Trgu Bila Klintona, otkrivanju statue Bila Klintona. Statua je visoka tri metra, izlivena je u bronzi i teška je 900 kilograma.

Mada je premijer Kosova Hašim Tači ranije pozvao građane da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << masovno dođu na Trg Bila Klintona, koji se nalazi u prištinskom naselju Dardanija, ceremoniji otkrivanja statue prisustvovalo je oko hiljadu ljudi. Obraćajući se okupljenima, Klinton je poručio da građani Kosova moraju da zaborave prošlost i okrenu se budućnosti.

„Drago mi je što sam imao priliku da budem deo završetka svih loših stvari koje su vam se dešavale pre deset godina, i što sam bio jedan od onih koji su vam pomogli da izgradite slobodnu demokratiju. Ono što smo mi uradili pre deset godina je bilo da sprečimo da vam se ne dogodi nešto strašno. Ono što ste vi uradili u proteklih deset godina je dobro, izgradili ste nezavisnu i multietničku državu koja zaslužuje poštovanje”, kazao je Klinton. Bivši američki predsednik je izjavio i da „nikada nije očekivao da će mu neko ikada napraviti ovoliku bistu s njegovim likom”.

„Jutros, kada sam razgovarao sa ženom, koja se nalazi na Bliskom istoku i koja vas pozdravlja, rekla mi je da napravim jednu fotografiju i da joj to pošaljem kako bi se uverila da statua zaista postoji”, rekao je Klinton.

Pre početka ceremonije, Klinton se sastao sa predsednikom i premijerom Kosova Fatmirom Sejdiuom i Hašimom Tačijem, a u Parlamentu Kosova obratio se poslanicima.

M. A.

[objavljeno: 02/11/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klinton otkrio sebe

Izvor: RTS, 01.Nov.2009

Hiljade kosovskih Albanaca na otvaranju statue bivšeg američkog predsednika Bila Klintona. Nisam očekivao da će mi neko napraviti ovoliki spomenik, rekao Klinton ispred šest metara visoke statue. ..Oko 10.000 kosovskih Albanaca pozdravilo je bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, koji je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.