Haradinajev brat: Nisu svi iz Srpske liste protiv vojske Kosova

Izvor: Večernje novosti, 13.Apr.2017, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinajev brat: Nisu svi iz Srpske liste protiv vojske Kosova

Daut Haradinaj, brat Ramuša Haradinaja, koga Srbija potražuje zbog ratnog zločina, i poslanik Alijanse za budućnost Kosova, tvrdi da pojedini poslanici iz redova Srpske liste nisu protiv formiranja kosovske vojke Daut Haradinaj, brat Ramuša Haradinaja, koga Srbija potražuje zbog ratnog zločina, i poslanik Alijanse za budućnost Kosova, tvrdi da pojedini poslanici iz redova Srpske liste nisu protiv formiranja kosovske vojke jer je, kako kaže, to dobro i za njih, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prištinska Bota Sot.Daut Haradinaj, koji je i predsednik Odbora za unutrašnje poslove kosovske skupštine, ocenio je da je, kako je rekao, izjava američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija da će kosovska vojska biti formirana ove godine "veoma važna".Inače, Daut Haradinaj je u više navrata ovih dana pretio da, ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske u Srbiju, na Kosovu više neće biti mesta za Srbe.Potom je rekao da u Beogradu treba da znaju će dobiti isti odgovor kao 1999. godine i da se ne smeju igrati sa Ramušom Haradinajem.Ramuša Haradinaja Srbija tereti za ratne zločine nad civilnim stanovništvom na Kosovu, a uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici na zahtev Srbije.Srbija ga traži zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na KiM u toku 1998. i 1999. godine, a reč je, kako je Beograd saopštio, o delima koja nisu bila predmet suđenja pred Haškim tribunalom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Simić: Srpski poslanici neće vojsku Kosova

Izvor: N1 televizija, 13.Apr.2017

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da poslanik u kosovskom parlamentu Daut Haradinaj ne govori istinu kada kaže da ima srpskih poslanika koji bi pristali na stvaranje vojske Kosova...Simić je gostujući na Radio-televiziji Vojvodina kazao da Srbi sa Kosova i Metohije neće pristati na...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.