Haradinajev brat: Nisu svi iz Srpske liste protiv vojske Kosova

Tanjug

13. 04. 2017. u 14:53

Daut Haradinaj, brat Ramuša Haradinaja, koga Srbija potražuje zbog ratnog zločina, i poslanik Alijanse za budućnost Kosova, tvrdi da pojedini poslanici iz redova Srpske liste nisu protiv formiranja kosovske vojke

Харадинајев брат: Нису сви из Српске листе против војске Косова

Foto: Tanjug / (AP Photo/Jean-Francois Badias)

Daut Haradinaj, brat Ramuša Haradinaja, koga Srbija potražuje zbog ratnog zločina, i poslanik Alijanse za budućnost Kosova, tvrdi da pojedini poslanici iz redova Srpske liste nisu protiv formiranja kosovske vojke jer je, kako kaže, to dobro i za njih, piše prištinska Bota Sot.

Daut Haradinaj, koji je i predsednik Odbora za unutrašnje poslove kosovske skupštine, ocenio je da je, kako je rekao, izjava američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija da će kosovska vojska biti formirana ove godine "veoma važna".

Inače, Daut Haradinaj je u više navrata ovih dana pretio da, ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske u Srbiju, na Kosovu više neće biti mesta za Srbe.

Potom je rekao da u Beogradu treba da znaju će dobiti isti odgovor kao 1999. godine i da se ne smeju igrati sa Ramušom Haradinajem.

Ramuša Haradinaja Srbija tereti za ratne zločine nad civilnim stanovništvom na Kosovu, a uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici na zahtev Srbije.

Srbija ga traži zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na KiM u toku 1998. i 1999. godine, a reč je, kako je Beograd saopštio, o delima koja nisu bila predmet suđenja pred Haškim tribunalom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

kad se stvore međunacionalne bande

13.04.2017. 17:15

@Marko - Ali koga briga? Sila boga ne moli a najmanje zarezuje građane.

Killer

13.04.2017. 18:24

Trebao bi Daut da ode da obiđe brata u Francusku.Red bi bio,pošto ga mnogo voli i za njega brine.Ali čini mi se da Daut brine i o svojoj koži naročito ako se uzme u obzir da bi i njega francuzi zadržali u apsani...Tako Daute moj dobri i nadaleko čuveni sjedi đe si

Bugi

13.04.2017. 18:35

Majko moja,koja politicka fora iz 518-ste godine pre nove ere.Politika za pocetnike u dve reci.