Dačić: Prosleđene krivične prijave SPC

Izvor: Politika, 20.Nov.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Prosleđene krivične prijave SPC

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je to ministarstvo danas prosledilo krivičnu prijavu Srpske pravoslavne crkve (SPC) protiv raščinjenog vladike Artemija tužilaštvu i da očekuje njegovu reakciju.

Dačić je novinarima u Centru „Sava”, nakon obeležavanja godišnjice osnivanja Gradskog odbora SPS-a, rekao da policija nema nameru da se meša u verske poslove i da samo postupa po zahtevima za zaštitu imovine, koje im je uputila SPC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Dačić je naglasio da MUP nema svoje predstavnike na Kosovu i Metohiji i da nisu učestvovali u bilo kakvim akcijama na toj teritoriji.

Ministar je rekao i da su pojedinci iz okruženja bivšeg vladike uhapšeni i zadržani u policijskom pritvoru što, kako je rekao, znači da policija radi svoj posao.

Na pitanje da li raskol SPC može uticati na političku situaciju na Kosmetu, Dačić je odgovorio potvrdno.

„Mislim da će mnogi u međunarodnoj zajednici podržavati raskol u crkvi sa željom da se stvori takozvana SPC na Kosovu koja bi ličila na neke druge crkve koje bi kasnije mogle da odigraju neku političku ulogu”, ocenio je Dačić.

Osvrnuvši se na trenutno stanje u politici, predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je prošlo vreme potvrdilo da opstaju samo oni koji su čvrsto uvereni u ono što rade, sposobni da političku filozofiju prilagode realnom vremenu, dok je onima koji to ne shvataju mesto u muzeju političkih starina.

On je na proslavi 20 godina od osnivanja Gradskog odbora SPS rekao da je zadatak socijalista da ubede građane da će za 10 godina pod njihovim uticajem u Srbiji biti bolje.

Dačić je naglasio da je predstojeći kongres SPS u decembru izuzetno važan za tu stranku, jer su, kako je ukazao, oči javnosti uprte u njih. Svima koji nisu u stanju da „koračaju krupnim koracima”, poručio je da više ne mogu da budu u „prvom redu”.

Tanjug

objavljeno: 20.11.2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Neki će podržati raskol u SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2010

BEOGRAD/GRAČANICA/PRIZREN -..Potpredsednik Vlade Ivica Dačih izjavio je danas da dešavanja u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) mogu da utiču na državu i njenu politiku prema Kosovu i izrazio bojazan da će "mnogi u međunarodnoj zajednici" podržati raskol u SPC...Dačić je novinarima u Sava centru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DAČIĆ: PROSLEĐENA KRIVIČNA PRIJAVA SPC PROTIV ARTEMIJA

Izvor: Kurir, 20.Nov.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je to ministarstvo danas prosledilo krivičnu prijavu Srpske pravoslavne crkve (SPC) protiv raščinjenog vladike Artemija tužilaštvu i da očekuje njegovu reakciju...Dačić je novinarima u Centru "Sava", nakon obeležavanja godišnjice...

Nastavak na Kurir...

Dačić: Prosleđene krivične prijave SPC

Izvor: TimockeVesti.net, 20.Nov.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je to ministarstvo danas prosledilo krivičnu prijavu Srpske pravoslavne crkve (SPC) protiv raščinjenog vladike Artemija tužilaštvu i da očekuje njegovu reakciju. Dačić je novinarima u Centru „Sava”, nakon obeležavanja godišnjice...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Dačić: EU će pomoći da se smanji broj lažnih azilanata

Izvor: Beta, 21.Nov.2010, 10:49

BEOGRAD, 21. novembra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Srbija poostriti kontrolu na granicama i da će se sprovesti kriminalističke istrage da se utvrdi da li je bilo firmi koje su namenski organizovale putovanja za lažne azilante...Od početka ove godine...

Nastavak na Beta...

Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna

Izvor: S media, 21.Nov.2010

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je bezbednosna situaciju u Srbiji stabilna, bez obzira što postoje odredjeni rizici koji se pre svega tiču bezbednosne i političke situacije na Kosovu i Metohiji...MUP je u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.