Izvor: Beta, 21.Nov.2010, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: EU će pomoći da se smanji broj lažnih azilanata

BEOGRAD, 21. novembra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Srbija poostriti kontrolu na granicama i da će se sprovesti kriminalističke istrage da se utvrdi da li je bilo firmi koje su namenski organizovale putovanja za lažne azilante.

Od početka ove godine oko 8.000 ljudi iz Srbije je zatražilo azil u Švedskoj, Nemačkoj i Belgiji, zemljama u koje odlazi najveći broj lažnih azilanata.

"Mnogo veća ovlašćenja imaju carinski i policijski organi država gde se ulazi u EU", rekao je Dačić i dodao da će biti uveden i bolji nadzor na granicama u zemljama EU.

"Najveći broj takozvanih lažnih azilanata je u Švedskoj. Taj broj je izmedju pet i šest hiljada za prvih 10 meseci ove godine. U Nemačkoj je oko 2.000 za prvih 10 meseci, a u Belgiji izmedju 600 i 700", rekao je Dačić.

Kako je naveo, uglavnom je reč o Albancima sa juga Srbije i Romima iz Vojvodine, a broj lažnih azilanata povećan je u prethodnih nekoliko meseci.


Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.