DS i ZZŠ u Kragujevcu formirali gradsko veće u senci

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i ZZŠ u Kragujevcu formirali gradsko veće u senci

Gradski odbori Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke i nekoliko nevladinih organizacija formirali su Gradsko veće u senci, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare udružene opozicije.

Presdednik veća u senci je bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, a njegov zamenik je predsednik DS-a Dušan Obradović.

Veće u senci nastalo je kao potreba da se na konkretne probleme Kragujevčana ponude konkterna rešenja.

- Gradska većina se bavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << marginalnim temama, a ne bitnim stvarima. Želimo da sugrađani vide realnu situaciju u gradu, a ne “šminkanja” koja predstavlja gradska većina - izjavila je šefica odborničkog kluba DS-a, Jovana Jovanović.

Šef Odborničke grupe ZZŠ u Skupštini grada Kragujevca Bojan Stojadinović naglasio je da je reč o ozbiljnom političkom koraku kragujevačke opozicije.

- Cilj formiranja veća u senci nije puko kritizerstvo aktuelne gradske vlasti, već nuđenje rešenja za probleme koji se gomiluju u gradu od momenta suspenzije izborne volje građana 28. oktobra 2014. - kazao je Stojadinović.

Prema njegovim rečima, veće u senci će predlagati odluke koje će pokušati da stavi na odlučivanje u gradskom parlamentu. On je objasnio da ne očekuje konstruktivnost i razumevanje od skupštinske većine, ali zato će poziv biti upućen građanima, kako bi se i oni uključili u rešavanje gradskih problema i pokretanje inicijativa zajedno sa većem u senci.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kragujevac: Formirana gradska vlada u senci

Izvor: RTS, 02.Mar.2015

Opozicione stranke u Kragujevcu, Zajedno za Šumadiju i Demokratska stranka saopštile su da su formirale Gradsko veće u senci čiji je predsednik bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, a zamenik predsednik kragujevačkih demokrata Dušan Obradović. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.