Bogdanović: Održavanje referenduma jako opasno

Izvor: Glas javnosti, 24.Jan.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Održavanje referenduma jako opasno

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da bi održavanje referenduma na Kosovu bilo jako opasno i da Srbija od toga može da ima samo štetu.

"Prošle nedelje na sastanku sa predsednicima opština na severu Kosova ja sam ukazao na to da je održavanje referenduma nepotrebno.

Umesto da trošimo energiju na rešavanje gorućih problema mi se bavimo uskostranačkim interesima i politikanstvom", kazao je Bogdanović za TV Pink.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je naveo da je na tom sastanku stekao utisak da ima razumevanje kod predsednika opština, ali da je problem taj što postoji pritisak na njih iz Beograda, iz centrala stranaka.

"Mislim da retorika sa konferencija za štampu iz stranačkih centrala sa kojih se šalju poruke da se ne odustaje od referenduma može samo da šteti nama koji živimo na severu Kosova", naveo je Bogdanović.

On je rekao da niko nema pravo da ne sluša stavove države koja se danonoćno bori da očuva Kosovo u okviru Srbije i poboljša život Srba na Kosovu i Metohiju. Bogdanović je naveo da se Srbija bori da dobije status kandidat u EU da bi se u okviru te zajednice onda lakše borila za ostvarivanje legitimnih interesa na Kosovu i Metohiji.

Predsednici opština severa Kosova najavili su održavanje referenduma 14. i 15. februara, na kom bi građani trebali da kažu da li prihvataju kosovske institucije ili ne.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.