Rudari, građevinari, menadžeri: Top 10 zanimanja među kojima je najviše alkoholičara

Izvor: Scandal.rs, 05.Maj.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari, građevinari, menadžeri: Top 10 zanimanja među kojima je najviše alkoholičara

Na nekim poslovima ne samo da je normalno uz užinu popiti pivo, već se to podrazumeva. Iako umereno pijenje alkoholnih pića može blagotvorno delovati na organizam, ono redovno je vrlo opasno i vodi u hronični alkoholizam i bolest jetre. Neka zanimanja su po tom kriterijumu riskantnija nego druga, a najviše se pije u građevinarsvu i rudarstvu, pokazala je studija američke vlade.

Prema njoj, čak 17,5 posto njih zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << kao rudari su hronični alkoholičari, kao i 16,5 posto građevinara, piše The Independent.

Top 10 zanimanja u kojima je najviše alkoholičara

1. Rudarstvo

2. Građevinarstvo

3. Turizam i prehrambena industrija

4. Umjetnost, mediji i šoubiznis

5. Majstori u raznim zanimanjima (automehaničari, vodoinstaleteri…)

6. Zaposleni u veleprodaji

7. Menadžeri

8. Obrtnici

9. Poljoprivrednici, ribari, farmeri

10. Prodavači

Takođe, studije pokazuju da ljudi koji češće rade prekovremeno i uglavnom se bave poslovima koji uključuju rad s ljudima, imaju veću sklonost preteranom pijenju.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.