Cvijanović: Budžetske obaveze se redovno izmiruju

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Budžetske obaveze se redovno izmiruju

BANJALUKA - Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović rekla je da se budžetske obaveze u RS uključujući i plate i penzije, redovno izmiruju, a da je isplata određenih naknada u proceduri.

"Bilo je određenih zakašnjenja, ali se sve obaveze po svim stavkama redovno izmiruju", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci, odgovarajući na pitanje kakva je situacija sa isplatama naknada prema budžetskim korisnicima.

Ona je dodala da je u prvom kvartalu budžetske >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << godine uvijek nešto slabije punjenje budžeta, ali da se to veoma brzo nadoknadi.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će o detaljima aranžmana BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ biti razgovarano po dolasku delegacije ove finansijske organizacije u BiH.

"Prva posjeta je u Banjaluci, nakon toga se odlazi u Sarajevo i to će biti prilika da se vidi koji su tačno njihovi uslovi", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Kada je riječ o novom Zakonu o radu, Cvijanovićeva je navela da se o njemu govori još od 2010. godine kada su zajedno sindikati, poslodavci i Vlada dogovorili da će biti rađeno na tom zakonu, ali da se to do sada nije desilo.

"To jeste jedna od stvari koju postavlja MMF, ali kada govorimo uopšte o uslovima MMF-a naša jasna poruka bila je da u reforme ulazimo sa ili bez podrške MMF-a, Svjetske banke, EU, zato što je to opredjeljenje Vlade", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je u vezi sa Zakonom o radu moguće doći u poziciju u kojoj su svi pobjednici, što znači da zajedno sjednu i poslodavci i sindikati i Vlada.

"Nažalost, do toga nije došlo, ne zato što je Vlada nešto propustila da uradi – naprotiv, mi smo se trudili da budemo pouzdan most i za komunikaciju i za razrješenje određenih dilema između poslodavaca i sindikata, ali je očito da su njihovi međusobni odnosi previše opterećeni, previše komplikovani, čak i previše kontaminirani nekim njihovim ličnim stvarima", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je Vlada spremna da okupi socijalne partnere, da priča o Zakonu o radu i svakom drugom zakonu koji bi eventualno trebalo da se nađe u parlamentarnoj proceduri.

Na pitanje šta je sa takozvanim ruskim kreditom, Cvijanovićeva je rekla da je ruski kredit davno ispregovaran i da će biti povučen kada o tome bude donesena odluka.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Isplata penzije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Cvijanović: O detaljima pregovora sa MMF-om po dolasku njihove delegacije u BiH

Izvor: Capital.ba, 22.Apr.2015

BANJALUKA, Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će o detaljima aranžmana BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ biti razgovarano po dolasku delegacije ove finansijske organizacije u BiH. „Prva posjeta je u Banjaluci, nakon toga se odlazi u Sarajevo i to će biti...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.