Amandman odbora na zakon o maksimalnom broju zaposlenih

Izvor: RTS, 28.Jul.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amandman odbora na zakon o maksimalnom broju zaposlenih

Funkcioneri u zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti, sudije Ustavnog suda, tužioci i njihovi zamenici, kao i nastavno osoblje u visokoškolskim ustanovama biće izuzeti od primene člana zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru koji se odnosi na prestanak radnog odnosa zbog ispunjavanja uslova za starosnu penziju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
To je predviđeno amandmanom Odbora Skupštine Srbije za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu koji je večeras predložen na sednici tog tela, preneo je Tanjug.
U obrazloženju amandmana se navodi da je on predložen zbog činjenice da se radi o delovima javnog sektora koji su od izuzetnog značaja za Srbiju, i da bi u slučaju njegovog neprihvatanja moglo doći do negativnih posledica po zakonit, odgovoran i skladan rad tih institucija.
Članom zakona koji se odnosi na prestanak radnog odnosa zbog ispunjenja uslova za starosnu penzju predviđeno je da zaposlenom u javnom sektoru prestaje radni odnos kada navrši godine života i staž osiguranja propisanih zakonom za odlazak u starosnu penziju, nezavisno od propisa kojim se uređuje njegov radno-pravni status.
Tim članom, između ostalog, predviđeno je i da zaposleni ostvaruje pravo na otpremninu, kao i da se sporazumom može utvrditi nastavak radnog odnosa zaposlenog najduže do navršenja 65 godina života i najmanje 15 godina staža.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Opozicija: Država prodaje porodično blago da zadovolji partijske interese

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015, 08:44

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije danas su optužili vlast da prodajom nepokretnosti u državnom vlasništvu prodaje "porodično blago", kako bi se zadovoljili partijski interesi, i zatražili od ministra finansija Dušana Vujovića da podnese ostavku. Ministar finansija Dušan Vujović poručio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.