ORGANIZOVANI NAPAD NA PRIPADNIKE LGBT UDRUŽENJA: Dvoje povređenih u napadu kamenicama

Izvor: Press, 24.Okt.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORGANIZOVANI NAPAD NA PRIPADNIKE LGBT UDRUŽENJA: Dvoje povređenih u napadu kamenicama

Oko 30 osoba s maskama je, bacajući kamenice i boce, danas napalo aktiviste makedonskog gej pokreta u Skoplju, ranivši dvoje ljudi, saopštila je makedonska policija.
Do napada je došlo u kafeu, u skopskoj četvrti Stara čaršija, a žrtve su bile pripadnici LGBT udruženja Makedonije, koje je u ovom objektu proslavljalo dvogodišnjicu osnivanja, prenosi AP. 

Šefica lokalne kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Helsinškog odbora Uranija Pirovska ističe kako je ovo za poslednje dve godine šesti organizovani napad na pripadnike gej populacije u Makedoniji. Pirovska je apelovala na makedonsku vladu da snažno osudi današnji napad.
Makedonska vlada, inače, najavljuje donošenje ustavnog amandmana kojim bi istopolni brakovi praktično bili stavljeni van zakona. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvoje povređenih u napadu na pripadnike LGBT udruženja u Skoplju

Izvor: Blic, 24.Okt.2014

Oko 30 osoba s maskama je, bacajući kamenice i boce, danas napalo aktiviste makedonskog gej pokreta u Skoplju, ranivši dvoje ljudi, saopštila je makedonska policija...Do napada je došlo u kafeu, u skopskoj četvrti Stara čaršija, a žrtve su bile pripadnici LGBT udruženja Makedonije, koje je u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.