I Split poklek’o: Sklopljen prvi gej brak!

Izvor: Svet, 20.Sep.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Split poklek’o: Sklopljen prvi gej brak!

Kako prenose hrvatski mediji, prvo gej venčanje održano je i u Splitu. Dvojica muškaraca juče su u splitskom Matičnom uredu, uz porodicu i bliski krug prijatelja, rekli “DA”, jedan drugome, potvrdili su Index-u iz Matičnog ureda.
“Uskoro ćemo imati još jedno venčanje, a imamo i jednu najavu”, rekli su nam iz Ureda dodajući kako je sve prošlo u redu te da je bilo baš lepo.
“Svi prisutni su bili vrlo uzbuđeni i srećni”, rekli su nam sagovornici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << /> Podsetimo, prvo gej venčanje u Hrvatskoj održano je 5. septembra u Zagrebu, a prisustvovao mu je i ministar uprave Arsen Bauk koji je paru poklonio – kravate. Nakon toga još tri venčanja održana su u Zagrebu, te jedno u Dubrovniku.
Već tada je bilo najavljeno kako će se prvo venčanje uskoro održati i u Splitu, u kojem se često beleže napadi na LGBT osobe, i iz kojega se sećamo ružnih scena prilikom održavanja prvog Gay pride, pre tri godine.
Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.