I TO SE DESILO: U Splitu u strogoj tajnosti sklopljen prvi gej brak

Izvor: Kurir, 19.Sep.2014, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I TO SE DESILO: U Splitu u strogoj tajnosti sklopljen prvi gej brak

Venčanje je održano u najužem porodičnom krugu, ali saznaje se da su mladenci presrećni i uzbuđeni, a malobrojni svatovi veoma dirnuti

SPLIT - U Splitu je u četvrtak održano prvo homoseksualno venčanje samo mesec i po pošto je stupio na snagu Zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola.

Led su probila dvojica muškaraca u srednjim godinama, koja su u vezi 20 godina, piše Slobodna Dalmacija.

Venčanje je održano u najužem porodičnom krugu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << držano je u strogoj tajnosti, ali Slobodna Dalmacija ipak saznaje da su mladenci presrećni i uzbuđeni, a malobrojni svatovi veoma dirnuti zbog ovog čina.

U Hrvatskoj očekuju da se povećava broj istospolnih partnerstava.

Prvi istospolni brak u Hrvatskoj, koji su mediji nazvali istorijskim događajem, sklopljen je između dva muškarca u Zagrebu 5. septembra.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Splitu sklopljen prvi gej brak: Rekli sudbonosno "da" posle 20 godina zabavljanja

Izvor: NaDlanu.com, 19.Sep.2014

Ceremonija je održana daleko od očiju javnosti, u najužem krugu porodice i prijatelja...Mesec i po dana pošto je stupio na snagu Zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola, u Splitu je juče održano prvo homoseksualno venčanje...Led su probila dvojica muškaraca u srednjim godinama, koja su...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.