Zaposlenima na novosadskim fakultetima kasniće plate jer nema para

Izvor: Radio 021, 08.Dec.2016, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposlenima na novosadskim fakultetima kasniće plate jer nema para

Profesorima, asistentima i ostalim zaposlenim na fakultetima u sklopu Univerziteta u Novom Sadu kasniće plata za novembar jer je kasa Ministarstva prosvete prazna, saznaje 021.

Ovo obaveštenje Univerzitet u Novom Sadu dobio je juče od Ministarstva prosvete, te je obavestio sve dekane o novonastaloj situaciji. Kako saznajemo, plate će biti isplaćene iz tekuće budžetske rezerve čim se prenesu sredstva Ministarstvu.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kaže za 021 da ova odluka nije naročito iznenađenje, kada se uzme u obzir da nijedan fakultet u sklopu UNS nije prošle godine iz republičke kase dobio neophodna sredstva za komunalne troškove.

"Ni jedan jedini dinar nismo dobili za grejanje, struju, vodu i ostale komunalne troškove za ceo oktobar, novembar i decembar. Ta sredstva nam nikada nisu ni bila nadoknađena, a fakulteti su morali da utroše rezerve koje su imali i iznađu dodatne izvore finansiranja tih troškova", navodi Nikolić.

On dodaje da će kašnjenje biti samo nekoliko dana i izrazio nadu da će se situacija uskoro rešiti.

U Ministarstvu prosvete nisu za naš portal naveli zbog čega nema novca za novosadske fakultete, kao ni da li je Univerzitet u Novom Sadu jedini za kojeg neće biti dovoljno novca iz budžeta.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaposlenima na novosadskim fakultetima kasnile plate jer nema para

Izvor: Radio 021, 08.Dec.2016

Profesorima, asistentima i ostalim zaposlenim na fakultetima u sklopu Univerziteta u Novom Sadu kasnile su plate za novembar jer je kasa Ministarstva prosvete prazna, saznaje 021...Ovo obaveštenje Univerzitet u Novom Sadu dobio je juče od Ministarstva prosvete, te je obavestio sve dekane o novonastaloj...

Nastavak na Radio 021...

GDE SU PLATE PROFESORA Rektorat tvrdi da se novac čeka, a Ministrastvo da je uplaćen

Izvor: Blic, 08.Dec.2016

Profesorima, asistentima i ostalim zaposlenim na fakultetima u sklopu Univerziteta u Novom Sadu kasniće plate za novembar jer je kasa Ministarstva prosvete prazna...Rektorat je obavestio sve dekane novosadski fakulteta da će plate verovatno kasniti, jer novac treba da stigne iz budžetskih rezervi,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.