Uhapšen osumnjičeni za ubistvo devojčice

Izvor: RTS, 27.Jun.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo devojčice

Policija uhapsila Mladena Ogulinca za koga se sumnja da je juče silovao i ugušio osmogodišnju devojčicu u svojoj kući u Starim Ledincima. Tužilaštvo će učiniti sve kako bi počinilac ovog monstruoznog zločina bio adekvatno kažnjen.

Posle više od 20 sati intenzivne pretrage područja Fruške Gore, pripadnici Žandarmerije i novosadske policije uhapsili su Mladena Ogulinca, osumnjičenog da je juče u svojoj kući u Starim Ledincima silovao i ugušio osmogodišnju devojčicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zahvaljuje se svima koji su pomogli u potrazi za osumnjičenim.

"Zahvaljujemo građanima Starih Ledinaca i okoline koji su svesrdno pomogli Žandarmeriji i policiji u potrazi za Ogulincem, kao i medijima, koji su pravovremenom i profesionalnom reakcijom takođe doprineli da se osumnjičeni za ova teška krivična dela privede pravdi", navodi se u saopštenju.

Uz pomoć meštana, Ogulinac je pronađen u šumi, jugoistočno od Starih Ledinaca i doveden u novosadsku Policijsku upravu, gde mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Ogulinac će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Republičko javno tužilaštvo preduzeće sve zakonske mere i ovlašćenja kako bi počinilac ovog monstruoznog zločina silovanja i ubistva bio procesuiran i adekvatno kažnjen, rekao je portparol tužilaštva Tomo Zorić.

Osmogodišnja devojčica pronađena je mrtva juče popodne. Nakon obdukcije utvrđeno je da je smrt nastupila usled gušenja i da postoje i tragovi silovanja.

Kako novosadski Dnevnik nezvanično saznaje, devojčica je pre nesreće sa četvorogodišnjim bratom bila sama pre podne kod kuće, kao i prethodnih dana, dok su roditelji bili na poslu.

Osumnjičeni je, međutim, mogao znati gde je ključ od vrata, jer je njegova sestra sa kojom  stanuje, donedavno čuvala ovo dvoje dece, navodi Dnevnik.

Roditelji su često obilazili dvoje dece, a kad je juče oko 13.30 časova došao otac i video da nema ključa, ušao je kroz prozor i zatekao sina vezanog u sobi. Dečak mu je ispričao ko im je odveo kćerku, a otac je odmah potom otišao kod sestre osumnjičenog i pitao za devojčicu, ali žena nije znala da joj kaže gde je ona, prenosi novosadski Dnevnik.

Usledila je dvočasovna potraga da bi u jednom trenutku otac ugledao dečju rukicu kako viri ispod lišća u dvorištu iza pušnice.

Navodno, istog dana oko deset sati osumnjičeni je bio u radnji u selu i kupio veliku količinu hrane i litru votke. Kako kažu očevici, potpuno se normalno ponašao. Posle toga ga je jedan komšija video kako prelazi potok u blizini devojčicine kuće.

Mladen Ogulinac se, inače, bavio raznim poslovima, a u poslednje vreme je radio u pekari u popularnom novosadskom Tržnom centru na Limanu. Opisuju ga kao nenasilnog čoveka, mada komšije pričaju da je navodno maltretirao sestru.

Takođe, u selu se sećaju i da je bio osumnjičen za silovanje. Naime, ženio se tri puta i navodno ga je strina jedne od supruga optužila da ju je napastvovao, ali je oslobođen optužbi.

Prema navodima lista, neki meštani ga pamte i po komentarima o devojčicama, koji bi posle ovog događaja mogli da se shvate kao upozoravajući, ali nisu na vreme protumačeni.

Veliki broj policajaca i žandarma okupio se juče u Starim Ledincima i uz pomoć službenih pasa krenuo u potragu za osumnjičenim, a njima se priključio veći deo meštana.

Njegovu fotografiju policija je sinoć podelila taksistima i vozačima gradskog saobraćajnog preduzeća.

Osuda monstruoznog zločina

Državni organi u Srbiji najoštrije su osudili monstruozni zločin nad osmogodišnjom devojčicom, koja je silovana, a zatim ubijena u Starim Ledincima, najavljujući procesuiranje i adekvatno kažnjavanje osumnjičenog za to krivično delo.

Osuđujući taj zločin, ministarka pravde Srbije Snežana Malović je istakla da je sa stanovišta kaznene politike učinjeno sve da izvršiocima budu izrečene kazne adekvatne zločinu koji je učinjen.

Ona je podestila da je Ministarstvo pravde dejstvovalo u tom pravcu i u avgustu prošle godine, pooštrilo kazne za ta krivična dela i prvi put u zakon unelo odredbu po kojoj se za njih ne može ublažiti kazna.

Stravični zločin uznemirio je meštane Starih Ledinaca, a tim povodom oglasio se i narodni poslanik DHSS-a Vladan Batić apelujući na nadležne da se izmenom zakona stane na put silovateljima i pedofilima.

"Posle stravičnog zločina u okolini Novog Sada, gde je monstrum najpre silovao pa potom ubio osmogodišnju devojčicu, u ime svih žena, devojaka i devojčica, svih majki, sestara i kćerki i čitavog društva, molim Vas da u granicama svojih ovlašćenja preduzmete mere da se izmenama zakona stane na put silovateljima i pedofilima", naveo je Batić.

U apelu, on podseća da je pre šest meseci podneo predloge Zakona o izmena i dopunama Krivičnog zakona i Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, kojima je predložio maksimalno povećane zatvorskih kazni, uvođenje javnog registra silovatelja i pedofila, njihovo čipovanje zbog praćenja njihovog kretanja i hemijsku kastraciju višestrukih povratnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi znali za monstruma, a niko ništa nije preduzeo

Izvor: Blic, 27.Jun.2010

Mladena Ogulinca (52) iz Starih Ledinaca kod Novog Sada, osumnjičenog da je u subotu silovao i ubio osmogodišnju M. J., uhvatili su meštani juče oko 13 časova i zahvaljujući pripadnicima Žandarmerije izbegao je linč. Za monstruozno ubistvo devojčice Republičko tužilaštvo najavilo je da će...

Nastavak na Blic...

Silovatelju iz Ledinaca pritvor od mesec dana

Izvor: Radio 021, 28.Jun.2010, 09:03

Pedesetdvogodišnjem Mladenu Ogulincu, koji je juče uhapšen u Starim Ledincima zbog sumnje da je u subotu silovao i ubio osmogodišnju devojčicu, određen je pritvor od mesec dana, saznaje Radio 021.  

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.