ŽANDARMI SPASLI ZVER OD LINČA

Izvor: Kurir, 28.Jun.2010, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽANDARMI SPASLI ZVER OD LINČA

NOVI SAD - Monstrum spasen od linča!

Mladen Ogulinac (52), koji je u subotu silovao i ugušio osmogodišnju Mariju Jovanović, uhapšen je juče oko 13 časova u šumi kod sela Stari Ledinci. Od linča i razjarenih meštana, koji su sami hteli da mu presude, zver su su spasli policajci. U poteri, koja je trajala 20 sati, učestvovali su pripadnici Žandarmerije, SAJ i vojske, kao i lokalno stanovništvo, a za to vreme bili su blokirani svi signali za mobilne telefone.

Komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Žandarmerije Bratislav Dikić rekao je da je njihov pripadnik uočio Ogulinca u šumi jugoistočno od Starih Ledinaca, da je pokušao da ga uhapsi, ali je begunac pružao otpor, posle čega je žandarm primenio silu.

Međutim, prema drugoj verziji, Ogulinca su najpre sustigli meštani, koji su ga primetili na samom obodu šume.

- Grupa pobesnelih muškaraca sustigla ga je i besomučno tukla skoro pola sata. Linč su sprečili policajci, koji su začuli Ogulinčeve vapaje - kaže jedan od meštana Starih Ledinaca.

Isprebijanog i unakaženog Ogulinca policajci su juče dovezli do restorana „Lipov hlad“, nadomak sela, gde su mu lekari u najstrožoj tajnosti ukazali pomoć, posle čega su ga u koloni od deset vozila prevezli u zgradu novosadskog SUP.

Pocepanog, bosonogog i oblivenog krvlju, maskirani i do zuba naoružani pripadnici SAJ sproveli su od kola do zgrade policije, gde je nešto kasnije počelo njegovo saslušanje.

Ogulinac je u subotu oko 13 časova na prevaru odveo devojčicu iz porodične kuće, a njenog četvorogodišnjeg brata vezao. Prema navodima obdukcije, on je devojčicu najpre silovao, a potom i ugušio pamučnom maramicom. Monstruozni zločin počinio je u spavaćoj sobi svoje kuće. Telo, koje je potom odvukao u dvorište, pronašao je devojčicin otac ispod lišća, iza pušnice.

Marija Vličkić

Sestra ubice: Sramota me!

Samo nekoliko minuta pošto je Ogulinac priveden u novosadski SUP, iz pritvora je puštena njegova rođena sestra Vesna, koja je mesecima pre ubistva čuvala ubijenu devojčicu. Unezverena i uplašena, nije bila raspoložena za razgovor s novinarima.

- Sramota me je, šta više da vam kažem. Strašno je i pomisliti da je prateći mene stigao do jadne devojčice - rekla je usplahirena žena.

Ženio se tri puta

Komšije Ogulinca opisuju kao nenasilnog čoveka, mada kažu da je navodno maltretirao sestru. U selu se sećaju i da je bio osumnjičen za silovanje. Ženio se tri puta i navodno ga je strina jedne od bivših supruga optužila da ju je napastvovao, ali je oslobođen optužbi. Neki meštani se sećaju i da se raspitivao za devojčice iz sela.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.