Sutra protestna vožnja kamiondžija do Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2010, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra protestna vožnja kamiondžija do Novog Sada

NOVI SAD -

Udruženje za međunarodni drumski transport putnika i robe najavilo je da će sutra organizovati jednosatnu protesnu vožnju zbog, kako su saopštili, nemogućnosti daljeg poslovanja.

Protesna vožnja će početi u 12 sati - iz pravca Raške, Kruševca i Kraljeva do mesta Preljina, iz pravca Ivanjice, Užica, Požege i Čačka do mesta Preljina i iz pravca Kule i Futoga do Novog Sada, navodi se u saopštenju za javnost.

Prevoznici su saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da štrajk upozorenja organizuju i zbog blokade velikog broja računa prevoznika i optužili Ministarstvo za infrastrukturu da krši zakone, lobira u interesu pojedinih grupa, stvara ambijent haosa i nesigurnosti na tržištu i ne sarađuje sa drugim zemljama.

Generalni štrajk

Drumski prevoznici su najavili i da će ukoliko im se ne ispune zahtevi u roku od 30 dana organizovati generalni štrajk na celoj teritoriji Srbije.

Drumski prevoznici traže promenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u delu koji se odnosi na odgovornost poslodavca ako je vozač bez njegovog znanja natovatio kamion i ako je zatečen pijan za volanom kao i u delu koji se odnosi na kaznenu politiku, jer su po njihovoj oceni, kazne previsoke.

Oni traže i da se što pre donese novi zakon o prevozu robe u međunarodnom drumskom transportu, jer je važeći donet pre deset godina a uslovi rada su se u međuvremenu zančajno promenili.

Favorizovanje

Drumski prevoznici tvrde i da se favorizuje veoma mali broj prevoznika, da manipulanti dobijaju dozvole, dok regularni prevoznici čekaju i trpe razna maltretiranja i bezobrazluke na šalterima. Dodaje se da zato cecšto kupuju dozvole na crnom tržištu.

Oni su ukazali i na nerad i nestručnost inspekcijskih organa koji "omogućavaju da strani vozari vršljaju po srpskom tržištu i da pored prevoza robe švercuju cigarete i narkotike".

Drumski prevoznici traže i da se međunarodni teretni saobraćaj uključi u paket vladinih za prevazilaženje posledica globalne finansijske krize.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Raška

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar podržao zahteve prevoznika

Izvor: B92, 14.Sep.2010, 01:55

Beograd -- Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić podržao protest kamiondžija i tvrdi da će njegovo ministarstvo ispuniti njihove zahteve...Putevima u Srbiji u znak protesta prokrstarile kamiondžije. Udruženje za međunarodni drumski transport putnika i robe održalo je protestnu vožnju zbog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.