Ministar podržao zahteve prevoznika

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić podržao protest kamiondžija i tvrdi da će njegovo ministarstvo ispuniti njihove zahteve.

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2010.

00:17

Default images

Putevima u Srbiji u znak protesta prokrstarile kamiondžije. Udruženje za međunarodni drumski transport putnika i robe održalo je protestnu vožnju zbog teškog ekonomskog položaja vozača.

Drumski prevoznici su najavili i da će, ukoliko im se ne ispune zahtevi u roku od 30 dana, organizovati štrajk na celoj teritoriji Srbije.

Ministar infrastrukture Srbije Milutin Mrkonjić još juče je podržao zahteve kamiondžija, a za B92 kaže da će zahtevi Udruženja za transport iz delokruga njegovog ministarstva sigurno biti ispunjeni.

Inače, ovoga puta nije bilo blokade saobraćaja, već je namera prevoznika da upozore na eventualne posledice ukoliko se ne ispune obećanja koja su im data u ponedeljak u Ministarstvu za infrastrukturu. Prevoznici su dali rok od 30 dana za ispunjenje zahteva, u suprotnom doći će do radikalizacije protesta.

Kamiondžije su na skup došle iz nekoliko pravaca - iz Ivanjice, Požege, Užica, Čačka, Kraljeva, Raške, Kragujevca i Vrnjačke Banje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: