Sutra ponovljeno suđenje Šariću za šverc kokaina

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra ponovljeno suđenje Šariću za šverc kokaina

U Specijalnom sudu u Beogradu za sutra, 26. septembra zakazan je početak ponovljenog suđenja Darku Šariću i ostalima iz grupe koja je optužena za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Do ponovljenog suđenja došlo je pošto je Apelacioni sud u maju ukinuo prvostepenu presudu Šariću i ostalim članovima njegove grupe, kojom je bio osuden na 20 godina zatvora zbog organizovanja šverca kokaina.

Presuda je ukinuta zbog "bitne povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odredaba krivičnog postupka", predmet je vraćen na ponovno suđenje, a Šarić je ostao u pritvoru.

Specijalni sud u Beogradu osudio je polovinom jula 2015. Šarića na 20 godina zatvora, a članovi njegove grupe osuđeni na različite zatvorske kazne, od višemesečnih do višegodišnjih. Trojica optuženih su postali svedoci saradnici, devetorica su potpisali sporazum o priznanju krivice, dok je u bekstvu još njih 12.

Šariću se sudilo u odsustvu, sve dok se nije predao vlastima, 18. marta 2014. a sve vreme je negirao krivicu, tvrdeći da je proces politički montiran.

Postupak, koji se vodio po šest spojenih optužnica protiv ukupno 36 okrivljenih, počeo je oktobra 2009, a o ni se terete za šverc kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.