Pijanom vozaču pritvor do 30 dana

Izvor: Politika, Fonet, 26.Dec.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijanom vozaču pritvor do 30 dana

Novosađanin Dragan R. (22) osumnjičen zbog pogibije dvojice sugrađana

Novi Sad – Šef istražnog odeljenja Okružnog suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić izjavio je juče za „Politiku" da je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana Draganu R. (22) sa ovdašnjim prebivalištem, protiv koga je podneta krivična prijava kojom se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Na širem području Novog Sada, ali i cele Vojvodine to je do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << najtragičnije i najdramatičnije kršenje novog, nedavno usvojenog zakona o saobraćaju.

Reč je o nesreći koja se prekjuče dogodila na raskrsnici Kisačke i Dositejeve ulice u Novom Sadu, kada su život izgubili Novosađani Nebojša Nikolić (45), vozač „juga", i njegov saputnik Aleksandar Kalajdžić (44).

Prema policijskoj istrazi, u njihov automobil udario je „audi", koji je vozio Dragan R. i to u alkoholisanom stanju i brzinom neprilagođenom uslovima saobraćaja i stanju puta. Kalajdžić je preminuo na licu mesta, a ubrzo od zadobijenih povreda i Nikolić, uprkos pokušaju reanimacije u Kliničkom centru Vojvodine.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je Dragan R. imao prilikom nesreće oko 2,20 promila alkohola u organizmu, što nam je potvrdio i sudija Alimpić, uz napomenu da se tek očekuju rezultati veštačenja.

S. Ž.

-----------------------------------------------------------

Bodovi za prekršaje od Nove godine

Zakonom o bezbednosti u saobraćaju, koji je počeo da se primenjuje 11. decembra, predviđeno je uvođenje kaznenih poena koji će vozačima, ukoliko naprave prekršaj,početi da se upisuju u dozvole od 1. januara 2010. godine. Vozačima će posle skupljenih 18 negativnih bodova privremeno biti oduzimane dozvole.

M. A.

[objavljeno: 27/12/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritvoren Čuružanin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2009

Isražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić, odredio je pritvor u trajanju do 30 dana Milanu T. iz Čuruga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Silovatelj Saša Mega u pritvoru

Izvor: RTS, 27.Dec.2009, 18:15

Okružni sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana i pokrenuo istragu protiv Saše Mege iz Beograda, osumnjičenog za četiri silovanja u glavnom gradu...Saši Megi, osumnjičenom za četiri silovanja u Beogradu određen je pritvor od 30 dana i protiv njega je pokrenuta istraga...Porparol Okružnog suda...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.