Obustavljen postupak protiv komičara zbog vređanja Erdogana

Izvor: Radio 021, 04.Okt.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen postupak protiv komičara zbog vređanja Erdogana

Nemačko tužilaštvo obustavilo je sudski postupak protiv satiričara televizije ZDF Jana Bemermana zbog "uvredljive pesme" na račun turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"Prema rezultatu istraga ne mogu se sa potrebnom sigurnošću dokazati kažnjive radnje", objasnio je državni tužilac Andrea Keler odluku suda u Majncu.

Tužilaštvo polazi od toga da Bemerman nije namerno želeo da uvredi Erdogana, već da je želeo da pokaže granice slobode mišljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i umetničke slobode.

Bemerman je u emisiji emitovanoj na ZDF 31. marta, u pesmi koju je pročitao, predsednika Turske predstavio kao osobu koja udara devojke, gleda dečiju pornografiju i učestvuje u sodomiji.

Erdogan je zahtevao od Nemačke da pokrene postupak protiv Bemermana, a ovaj incident doprineo je zatezanju odnosa Ankare i Berlina.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.