Obustavljen postupak protiv komičara zbog vređanja Erdogana

Nemačko tužilaštvo obustavilo je sudski postupak protiv satiričara televizije ZDF Jana Bemermana zbog "uvredljive pesme" na račun turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"Prema rezultatu istraga ne mogu se sa potrebnom sigurnošću dokazati kažnjive radnje", objasnio je državni tužilac Andrea Keler odluku suda u Majncu.

Tužilaštvo polazi od toga da Bemerman nije namerno želeo da uvredi Erdogana, već da je želeo da pokaže granice slobode mišljenja i umetničke slobode.

Bemerman je u emisiji emitovanoj na ZDF 31. marta, u pesmi koju je pročitao, predsednika Turske predstavio kao osobu koja udara devojke, gleda dečiju pornografiju i učestvuje u sodomiji.

Erdogan je zahtevao od Nemačke da pokrene postupak protiv Bemermana, a ovaj incident doprineo je zatezanju odnosa Ankare i Berlina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet