Grejanje ipak u vrtićima gde su kotlovi neispravni

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2014, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejanje ipak u vrtićima gde su kotlovi neispravni

Šef tehničke službe Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Miomir Sparović izjavio je da će danas biti pušteno grejanje u vrtićima u kojima je Gradska inspekcija za zaštitu životne sredine zabranila upotrebu kotlova.

On je naveo da će grejanje biti pušteno "jer su uspeli da se izbore da zabrana upotrebe kotlova bude odložena do daljnjeg", prenosi Dnevnik.

Inspekcija je, podsećamo, zabranila upotrebu kotlova u 15 vrtića jer je uočena povećana emisija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << štetnih materija koje bi mogle ugroziti zdravlje dece. Ispitivanje je pokazalo da je emisija zagađujućih materija znatno viša od dozvoljene, a u tim objektima prisutan je i azot-monoksid.

Upotreba kotlova zabranjena je u vrtićima "Bambi", "Vidovdanski zvončić", "Radosnica" i "Švrća" u Novom Sadu, "Lasta" na Čeneju, "Lienka" u Kisaču, "Zlatni gaj" u Stepanovićevu, "Biberče" i "Crvenkapa" u Futogu, "Cvrčak" i "Čigra" u Petrovaradinu, "Čika Jova", "Plavi čuperak" i "Zmaj" u Sremskoj Kamenici, kao i "Zeka" u Bukovcu.

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelića izjavio je da će u predstojećem rebalansu budžeta za popravku kotlova biti obezbeđeno 25 miliona dinara.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.