Dve nagrade za Dramski studio AKUD-a Sonja Marinković

Izvor: Radio 021, 30.Jun.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve nagrade za Dramski studio AKUD-a "Sonja Marinković"

Dramski studio AKUD-a "Sonja Marinković" osvojio je dve nagrade na 10. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra "Laktaši 2015", održanom od 25. do 28. juna u Laktašima.

Stručni žiri, u sastavu Sandre Ljubojević, Rajka Marčete i Slobodana Perišića, dodelio je nagradu za najbolju mušku ulogu Urošu Pavlovu za ulogu naratora, Antona Pavlova Čehova, u predstavi "Dobri ljudi".

Prema rečima žirija "Pavlov izuzetnim retoričkim sposobnostima, preciznom psihofizičkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radnjom i odličnim osećanjem za partnera, svojom igrom pokazuje da su ponekad granice između amaterizma i profesionalnog pozorišta samo koncepti društvenih normi".

Ovo je drugi put da Pavlov osvaja nagradu za najbolju mušku ulogu. Prvi put poneo je ovu nagradu na Festivalu Akademskih Pozorišta Srbije 2014. godine.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Kristini Eiviler za ulogu generalove žene u predstavi "Dobri ljudi" A. P. Čehova, koja je, kako stoji u odluci žirija "preciznim i tačnim glumačkim postupcima uverljivo interpretirala Čehovljeve ženske likove".

Zahvaljujući ovom plasmanu, Studentsko pozorište iz Banjaluke uputilo je poziv Dramskom studiju da se predstava "Dobri ljudi" nađe u zvaničnoj konkurenciji na Međunarodnom festivalu alternativnog teatra u Sečnju.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.